Mark Hurd jóslatai a felhő bevezetéséről

forrás: Prím Online, 2018. október 25. 18:15

Mark Hurd, az Oracle vezérigazgatója, aki tavaly már előre jelezte, hogy az éles alkalmazások 85 százaléka fut majd a felhőben 2025-re, még erőteljesebb nyilatkozatot tett az Oracle OpenWorld konferencián. A szakember szerint a felhőbe való migráció a vártnál sokkal gyorsabb ütemben történik.

"A felhő megkerülhetetlen, mindennek az alapja” – mondta Mark Hurd az Oracle OpenWorld konferencián tartott beszédében. "Ez ma már nem is vitás. Az egyetlen dolog, amin vitázunk, az a felhő bevezetésének gyorsasága."

 

Hurd további előrejelzéseket osztott meg a közönséggel a felhővel kapcsolatban. Véleménye szerint 2025-re:

  • A felhő alkalmazások 100 százaléka alkalmaz majd mesterséges intelligenciát (AI).
  • Az ügyfelek interakcióinak 85 százaléka automatizálódik.
  • Az összes informatikai munka 60 százaléka ma még nem létezik, de ebben az idősávban fogják majd feltalálni őket.

 

Az Oracle vezetője szerint az automatizáció nem váltja fel a munkahelyeket, inkább létrehozza azokat. Az AI-hoz és más feltörekvő technológiákhoz kapcsolódó új munkakörök közé tartozik majd a robotok felügyelete, az intelligens városfejlesztési tervezés, az AI által támogatott egészségügyi technikusi munka és az adatkezelés.

 

Mark Hurd további gondolatai:

  • A felhő és az olyan integrált technológiák, mint az AI, csökkentik a költségeket, további innovációkat tesznek lehetővé, és növelik a termelékenységet.
  • A blockchain gyakorlatilag minden olyan alkalmazásban jelen lesz, ahol része lehet a biztonságos információk cseréjének.
  • A felhő terjedéséről Hurd azt mondta, hogy "egyedül a tavalyi évben, az amerikai vállalati tulajdonban lévő adatközpontok 15 százaléka állt le."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36