Phil Anselmo és a Down pörköltet főzött, majd döngölt a Hegyalján

forrás: Prím Online, 2013. június 28. 20:59

A Borsodi Hegyalja Fesztivál második napját a reggae-metal első számú képviselője, a Skindred és az ex-Panterás Phil Anslemo vezette Down uralta. Roppant erős volt a hazai felhozatal is a csütörtöki nap folyamán, hiszen a Road és a Depresszió tömegeket vonzó bulija mellett a The Carbonfools és az Irie Maffia szintén sikerrel vette az idei Hegy' küldetést. A harmadik napon már Ákos játssza a főszerepet, de a Szinti-rock elnevezésű turnéját a Hegy'-lakóknak is bemutató zenész oldalán a hazai alternatív/rock színtér krémje teszi tiszteletét Tokajban. Itt lesz velünk a Kiscsillag, az Anna and the Barbies, a Compact Disco és a Magashegyi Underground is. A nemzetközi vonalat ezúttal a már csütörtök reggel óta Tokajban táborozó és a fesztiválozókkal együtt mulató Anti-Flag erősíti. A Hegy’ Karriergyárban kiderül, hogyan javíthatják a pályakezdő fiatalok pozíciójukat az álláskeresés ködös rengetegében, míg a Magyar Teátrumban a Dzsungel Könyve is megelevenedik.

A Road és a Depresszió rendesen megszorongatta a Borsodi Nagyszínpad két esti főfellépőjét, de vitathatatlan, hogy előbb a már visszatérő vendégnek számító Skindred, majd nem sokkal később a Down is a lehető legmélyebben itt hagyta nyomát a fesztiválon és a közönség emlékezetében. Bár a The Devil Wears Prada busza kisebb eltévedés után gördült be a Tisza mellé, az amerikai metalcore csapat így is szédületes erejű koncerttel mutatkozott be a magyar közönségnek. Bemutatni már nem kellett senkinek, talán éppen ezért is fordult össznépi vokálozásba a The Carbonfools bulija, ahogy az Irie Maffia show-ja alatt táncperketté változott a Pepsi Színpad küzdőtere. A Zöld Sátorban Áts Károly vendégeskedésén tűzhették ki a képzeletbeli megtelt táblát, hiszen az év borászára rengetegen voltak kíváncsiak. A Malátabár színpadon Reso dubstep partyján egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, de sokan gyűltek össze a Bouncing Souls koncertjére is. A tengerentúli punk együttes fellépését ráadásul az Anti-Flag csapata is megtekintette, hiszen amellett, hogy a pittsburghi banda már tegnap óta Tokaj utcáit járta, még jó barátságban is vannak a 'Souls tagságával.


A nagy közönségkedvencnek számító Anti-Flag esti koncertje mellett a Magna Cum Laude és természetesen Ákos nyújt látványban gazdag performanszt a Hegy' közönségének. A zenész a korai Bonanzás korszakát friss rock elemekkel keveri Szinti-rock elnevezésű turnéján, a 2084 album bemutatása mellett pedig egészen biztosan felcsendül a zseniálisra sikeredett Hurts remix nóta is. Az Ivan and the Parazol Woodstockot idézi majd meg, a Soerii and Poolek duó pedig a polgárpukkasztást tekeri a lehető legmagasabb fokozatra. Éjjel a Malátabárban előbb a brazil Mixhell, majd a brit Koan Sound adja a talpalávalót.


Az Adidas Originals street art parkban az extrém sportbemutatók mellett akár hatalmas festmények elkészítésébe is beszállhat bárki. A Magyar Teátrumban a Dzsungel Könyve sztorija elevenedik meg, de ugyanitt tart előadást ismét Puzsér Róbert is, akinek szerdai közönségtalálkozóján is hatalmas érdeklődősereg verődött össze.


A Hegy' Karriergyárban Badár Sándor mellett rengeteg állásinterjúra, munkahelyi problémák kezelésére és egyéb, elhelyezkedés terén hasznos információra lehet szert tenni, miközben folyamatos sörnyeremények várják az odaérkezőket.
A napsütéses időben remek kikapcsolódást nyújthat egy bringás túra Tokaj fenséges dombjainak tövében, vagy akár kenut is bérelhetnek a vízi romantikázásra vágyók.

Ákos hálás a Hegyalja fesztiválnak


A zenész fellépése előtt adott interjúban kifejtette, hogy a Hegyalja volt az első olyan évekkel ezelőtt, mely teljes egészében hagyta őt kibontakozni koncertjén, nem szorította korlátok közé és nem próbálta meg lecsupaszítani az előadását: „A produkciónk integráns része, hogy miként szólalunk meg, hogy nézünk ki a színpadon. Akkoriban egyedül a Hegyalja volt képes ezt elfogadni és minden feltételt biztosítani számunkra, úgyhogy a remek helyszín mellett emiatt is hálásak vagyunk a Hegyaljának”.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

100 éves a kismegszakító, amely lehetővé teszi az energetikai átállást

Az ABB-nek a maga nemében első kismegszakítója (Miniature Circuit Breaker/MCB) már 100 éve biztosítja az elektromos áramkörök védelmét, és a jövő fenntarthatósági igényeihez igazodva napjainkban is tovább fejlődik. Mivel az összes tűzeset közel egynegyede lakóépületekben keletkezik, ezért kijelenthető, hogy a kismegszakítók az otthonok biztonságossá tételével forradalmasította az életmódunkat, sőt megteremtette az elektromos biztonságot az egész társadalom számára, a vasúti infrastruktúrától kezdve a gyárakon, a kereskedelmi épületeken át, az adatközpontokig.

2024. május 6. 16:29

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55