Ünnepelte már a Bitcoin Pizza Napját? Ma megteheti!

forrás: Prím Online, 2023. május 22. 20:11

2010. május 22-én egy programozó 10 ezer bitcoinért vásárolt pizzát, ez volt a történelem első tranzakciója a kirptovalutával. Az eseményt azóta világszerte ünneplik. A Binance idén Nápolyban versennyel, Brazíliában furgonnal, Kambodzsában kóstolással, világszerte pedig online eseményekkel emlékszik meg a Bitcoin Pizza Napjáról.

A Bitcoin Pizza Napját minden év május 22-én tartják meg, hogy megemlékezzenek az első valós kereskedelmi bitcoin-tranzakcióról. Ezen a napon, 2010-ben egy feltehetően magyar származású programozó, László Hanyecz két pizzát vásárolt 10 ezer bitcoinért egy másik felhasználótól. A nemzetközi kriptoközösség azóta is évről évre megünnepli az eseményt. 

 

 

Mint a Binance, a világ vezető kriptőzsdéje közölte, idén is a maguk különleges módján fognak megemlékezni a jeles évfordulóról, az eddigi sikeres évekről és az új kihívásokat hozó 2023-as esztendő eddigi eredményeiről. A napokban világszerte pizzás tematikájú összejöveteleket tartanak – és hol is lehetne stílszerűbben ünnepelni, mint a pizza otthonában, Olaszországban? A sorozat kezdeteként vasárnap éppen ezért pizzakészítő versenyt rendeztek Nápolyban, ahol a résztvevőket saját Binance pizzával és egyéb finomságokkal várták. A kambodzsai Phnom Penhben egy helyi pizzéria adott otthont egy közösségi találkozónak. Hétfőn hasonló programot szervez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje Montevideóban, Bueons Airesben és Mexikóvárosban is. Szerdán Pakisztánban kell egy elrejtett Binance-pizza nyomára bukkanni valahol az országban. Hétfőn Rio de Janeiróban, kedden Bahreinben, csütörtökön a vietnámi Ho Si Minh-ben, Binance-es pizzafurgonok robognak majd az utcákon. A cég információkat és tippeket oszt meg a pontos helyükről, aki pedig megtalálja a szállítójárműveket, ajándékban részesül. A kolumbiai Bogotában ingyenes pizzát kínálnak új és régi felhasználóknak. A város két pizzériájában az újonnan regisztrált vendégek és a Binance Pay felhasználók ingyenes ebédre jogosultak. Új-Zélandon bitcoin nyereményeket rejtettek el speciális Binance-es pizzás dobozokba. A pizzanaphoz kapcsolódva online eseményeket és nyereményjátékokat is szervez a Binance világszerte. A felhasználóknak lehetőségük lesz például egy egész éves pizzaellátás megnyerésére. 

 

A kriptotőzsde arra kéri az embereket, hogy osszák meg gondolataikat a Binance Feedben az évfordulóról, a pizzaünnep eseményeiről, a kriptovaluták fejlődéséről és a kriptoiparban szerzett tapasztalataikról. Az online csatornán különleges vendégekre is lehet számítani, valamint kvízre és különböző ajándékokra is. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50