Metaverzum és avatárok: hódít a világ első Web3-as valóságshow-ja

forrás: Prím Online, 2023. május 19. 15:40

Tizenkét startup verseng a „nagy Web3 vállalkozó” díjért a Binance nemrég bemutatott, Build The Block című új online valóságshow-jában. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje az első, aki a metaverzumban készített reality-t. 

A Binance nemrég mutatta be forradalmi, Build The Block című új globális digitális sorozatát, amelyben a Web3-as startupok versenyeznek a cég első díjáért. A műsorformátum egyszerre formabontó és formateremtő: a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén kívül még senki sem indított reality-t a metaverzumban.  

 

A sorozatban tizenkét startup verseng az első díjért: mindegyik azért küzd, hogy saját projektjén keresztül lenyűgözze a közönséget és a szakmai zsűrit. Utóbbit Yi He, a Binance társalapítója; Yibo Ling, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese; Guy Turner, a Coin Bureau társalapítója; Azeem Khan, a Világgazdasági Fórum Kriptó Fenntarthatósági Koalíciójának tagja, és Robby Yung, az Animoca Brands vezérigazgatója alkotja. A műsor házigazdája a műfaj egyik legismertebb arca: Justin Bratton, az Asia’s Got Talent műsorvezetője.

 

 

A műsor célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a startupok visszajelzést és tanácsokat kapjanak a potenciális befektetőktől. A versenyzőket több mint 900 jelentkező közül választották ki. A résztvevők élőben versenyeznek a teljes egészében virtuális valóságshow-ban egy hatalmas stúdió közönsége és a zsűri előtt. A műsort a Binance Studio, a cég házon belüli globális Web3 kreatív stúdiója készítette. A teljes cselekmény a metaverzumban játszódik, virtuális kamerák segítségével. A sorozat tényleges versenyzői valójában virtuális emberi avatárok.

 

A műsor hét részben kerül adásba a Binance YouTube-csatornáján és a cég saját platformján, a Binance Live-on. Már az első részben is olyan nagypályás játékosok mérkőznek meg egymással, mint a Mind Network és a Kryptoskatt. A Mind Networköt, amely a mesterségesintelligencia-elemzési lehetőségeit teszi elérhetővé a blokklánc-technológiában, Dr. Mason Song, a Citybank korábbi AI- és blokklánc-vezetője, George Shao az Alibaba adatszakértője és a neves netbiztonsági szakértő, Dennis Song alapította. A kriptovalutákkal kapcsolatos adózási, portfóliókezelési, jelentéstételi teendőkben hatékony segítséget nyújtó Kryptoskatt-ot Sukesh Tedla, a Telos társalapítója, a The Swedish Blockchain Association tagja hozta létre.

 

Az epizódok visszanézhetők, a finálét június 2-án, pénteken rendezik. A tizenkét versenyző csapat között megtalálható többek között a Web3 finanszírozását lehetővé tevő szoftverfejlesztő cég, adatvédelmet kínáló platform, globális mikrofizetéseket felgyorsító vállalat, illetve blokkláncplatform is. Szerepel a show-ban videójátékot, Web3-alkalmazások belépési korlátait fejlesztő, valamint internetes adatvédelemmel foglalkozó cég is. 

 

„A Build The Block a Binance legújabb innovatív kísérlete, amely az iparág első metaverzumbeli befektetési versenyét hozza létre. A program kiemelkedően sok vállalkozót és startuppert vonzott, hogy bemutathassák Web3-projektjeiket. Bízunk benne, hogy az egyedülálló formátum másokat is további innovációra ösztönöz" – mondta Yi He.

 

Hozzátette: hisznek a metaverzum és a blokklánc-technológia lehetőségeiben – céljuk, hogy az új platformokon aktív közösséggel együttműködve építsék az internet jövőjét.

Kulcsszavak: Binance Web3

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50