Három budai kerületben is elérhetővé váltak a TIER klímasemleges e-rollerjei

forrás: Prím Online, 2021. november 8. 15:02

Európa vezető mikromibilitási rollermegosztója bevette Budát is, már az I., II. és XII. kerületben is olyan TIER rollerekre pattanhatnak a felhasználók, amelyek akár a hegyvidékre jellemző meredek utakon is képesek felkapaszkodni. A TIER népszerű, klímasemleges elektromos rollerjei szeptemberben a VIII., IX. és XI. kerületben startoltak el, majd rövid időn belül a VI. és VII. kerületben is elérhetővé vált a szolgáltatás. Az újabb bővítéssel már összesen nyolc kerületre terjed ki a működési terület, Buda jelentős részén és a pesti belvárosban egyaránt igénybe vehetők a német társaság elektromos rollerjei.

A helyi önkormányzatokkal történő sikeres egyeztetést követően már az I., II. és XII. kerületben is elérhető a TIER e-rollermegosztó szolgáltatása. A felhasználók már Vízivárosban is közlekedhetnek a TIER elektromos rollerjeivel. A területen ugyan limitált számban parkolhatnak a TIER járművek, azonban szabadon áthaladhatnak a Vár környékét övező területeken. A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik, így az e-rollerezők fennakadások nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást.

 

A II. és XII. kerületek szerviz területbe történő becsatolásával immár egy teljes kör megtehető Budapesten a TIER klímasemleges mikromobilitási járműveivel. A pesti oldalról a Petőfi hídon áthaladva, vagy a Margit híd felől megközelítve a budai oldalt, összefüggően körbejárható a főváros a TIER e-rollerek segítségével.

 

 

Az újonnan csatlakozó kerületek azért is jelentenek nagy előrelépést a mikromobilitási törekvések szempontjából, mert ezzel a budai oldal hegyes, lankás utcáin is hatékony és környezetbarát közlekedési lehetőség válik elérhetővé a felhasználók számára. A legmodernebb, újgenerációs “TIER V” elektromos rollerek sokoldalú felhasználásra alkalmas kialakításuknak köszönhetően képesek az emelkedőkön is jó tempóban haladni. A járművek egyedülállóan nagy kerekeiknek, széles lábtartójuknak, a láthatóságot biztosító első, hátsó lámpáiknak és indexeiknek, valamint kettős felfüggesztésüknek köszönhetően minden körülmények között biztonságos közlekedési lehetőséget kínálnak a fővárosiaknak.

 

„Alig több mint egy hónapja indult el a TIER Budapesten, de máris rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy járműveink kiemelkedő felhasználói élményt nyújtanak a budapestiek számára. Örömmel tölt el, hogy a helyi önkormányzatokkal folytatott sikeres egyeztetéseknek köszönhetően immár nyolc kerületben vagyunk jelen, és olyan egyedülálló, hatékony és környezetbarát mikromobilitási szolgáltatást kínálhatunk az emberek részére, amelyek valóban megkönnyítik számukra a mindennapi városi közlekedést. A budai kerületek felé történő bővítéssel már teljes Budapest körbejárható TIER elektromos rollerrel” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

 

A TIER rollereket a mobilapplikáció letöltése után 250 forintos feloldási díj ellenében percenként 50 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A fizetés bankkártyával és a PayPal rendszerén keresztül egyaránt lehetséges.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50