A Huawei először mutatott be Lite verizót a Mate sorozatból

forrás: Prím Online, 2017. október 28. 11:04

Október végétől Magyarországon is kapható a Huawei Mate 10 Lite – jelentette be a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján. A Mate sorozat legifjabb tagja az első olyan Huawei készülék, amelynek elő- és hátlapját is dupla kamerával szerelte fel a gyártó. 

Az okostelefon további különlegessége a moziszerű élményt biztosító 5.9 inches FullView kijelző, valamint a 3D hangzásért felelős új audió rendszer. A készülék kék, fekete és arany színekben kerül október 30-án a kiskereskedők, november 10-én pedig a hazai szolgáltatók polcaira 119 990 Forintos javasolt bruttó fogyasztói áron. 

 

Dupla kamerák és intelligens vaku a tökéletes szelfikért

A gyártó a két csúcskategóriás készülék – a Mate 10 és a Mate 10 Pro – mellett első alkalommal mutatott be Lite verziót a Mate sorozat tagjaként. A Mate 10 Lite egyben az első olyan Huawei készülék is, amelyben a kiváló képek készítéséért immár négy kamera felel. A készülék elő- és hátlapján is egyaránt duál kamera található, így a mélységélesség (Bokeh-hatás) már a szelfi készítésnél is biztosított. A 13, illetve 2 megapixeles lencsével szerelt előlapi duál kamera különlegessége továbbá a tónusjavító vaku, amely automatikusan állítja be a fényerőt a külső fényviszonyoknak megfelelően, ezzel akár 80 százalékkal javítja a színek minőségét – a szelfik így olyanok lesznek, mintha napfényben, vagy profi stúdióban készültek volna. A készülék hátlapjára 16, illetve 2 megapixeles lencsék kerültek, melyekkel egy új funkciónak („élőkép”) köszönhetően a statikus fényképeket két másodperces mikro videókkal kelthetjük életre. Az új funkciók között szerepel továbbá a Huawei Beauty 4.0 is, amely a népszerű szelfi készítő alkalmazásokhoz hasonlóan arcjátékra aktivál különböző smink és szépítő filtereket, azaz, akár virtuálisan ki is sminkeli a felhasználót.  

 

 

Osztott képernyő funkció a multitasking szerelmeseinek

A Mate 10 Lite 5,9 hüvelykes 18:9-es képarányú FullHD kijelzőt, és vékonyabb felső és alsó keretet kapott a nagy kijelző-készüléktest arány érdekében. Így a képek teljes egészében láthatóak, a felhasználónak szinte moziszerű élményben lehet része a FullView kijelzőnek köszönhetően. A készülék kialakítása lehetővé teszi az egykezes használatot, így a felhasználó kényelmesen alkalmazhatja a beépített osztott képernyő funkciót két alkalmazás egyidejű futtatásakor. A beépített Eye Comfort 2.0 technológia kíméli a szemet, megszűri a kijelző 450nm-es kék fényét és automatikusan szabályozza annak fényerejét és színhőmérsékletét is.

 

 

 

Egy töltéssel akár két napi használat

A különleges hangzást a gyártó új, ultra-nagy terjedelmű 3D-s audió rendszere, a Histen biztosítja. A Mate 10 Lite a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületével, az Android alapú machine learninggel támogatott EMUI 7-el fut. Ennek köszönhetően a készülék képes megjegyezni a felhasználó szokásait és előre kiszámítja a viselkedését, ezzel megkönnyítve a mindennapi használatot. A készülék gyorsaságáért a 8 magos Kirin 659 processzor felel, az erejéért pedig a nagykapacitású, 3340 mAh akkumulátor, amely egyetlen feltöltéssel akár 2 napi használatot tesz lehetővé. 

 

Elérhetőség

A Huawei Mate 10 Lite október 30-ától fekete, arany és kék színben, 4GB RAM belső tárhellyel, 119 990 forintos bruttó fogyasztói áron lesz kapható a Huawei kiskereskedelmi partnereinél, a Telekom üzleteiben pedig november 10-től.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36