Megjelent az Oracle Linux 7

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 7. 09:37

Oracle Linux 7 néven az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének új verzióját, amely a hagyományos, felhőalapú és virtuális környezetekben egyaránt korszerű eszközöket és lehetőségeket nyújt a fejlesztésre és innovatív, együttműködő megoldások kialakítására.

A korábbi változatokhoz hasonlóan az Oracle Linux 7 is könnyen letölthető és ingyenesen terjeszthető. Ez az egyetlen nagyobb vállalati Linux-disztribúció, amelyhez az összes hibajavítást és biztonsági figyelmeztetést nyilvánosan közzéteszi, így más kereskedelmi disztribúciókhoz képest több rugalmasságot és választási lehetőséget nyújt. A rendszer átfogó tesztelése olyan intenzív terhelésű környezetekben, mint az Oracle Database, valamint rugalmas ingyenes használati és fizetős támogatási modellje és gyors terjedése mind arra mutat, hogy az Oracle Linux a legjobb általános célú nyílt forráskódú operációs rendszer a korszerű adatközpontokhoz.

 

Az új verzióban az Oracle támogatja az olyan terjedőben lévő új technológiákat, mint az OpenStack, illetve a Linux legfrissebb fejlesztéseit, eszközeit és funkcióit, amelyekkel az ügyfelek és a partnerek korszerű vállalati szintű megoldásokat alakíthatnak ki adatközpontjaikban. z Oracle Linux 7 funkciói között szerepel az XFS, a Btrfs, a Linux Containers (LXC), a DTrace, a Ksplice, Xen-továbbfejlesztések és az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verziója. Az Oracle Linux teljesítményével és megbízhatóságával az olyan kritikus terhelésű környezeteket is jól kiszolgálja, mint az Oracle Database 12c rendszerek, és ez az operációs rendszer fut az Oracle összes x86-alapú integrált rendszerén.


Az Oracle Linux az egyetlen Linux-disztribúció, amely a Ksplice segítségével állásidő nélküli frissítéseket biztosít. A Ksplice lehetővé teszi a frissítések újraindítás nélküli telepítését, és már több mint hét éve biztosítja a folyamatos frissítéseket számos éles rendszerhez (összesen több mint egymillió telepített javítócsomaggal). Az éles szerverek diagnosztikájához is használják, mivel lehetővé teszi debug kernelek újraindítás nélküli telepítését és eltávolítását. A Ksplice az összes Premier szintű Oracle Linux támogatási előfizetés részét képezi. Az új verzió Az Oracle Linux 7 tízéves üzemidőszakot biztosít; az Oracle Linux támogatási előfizetéssel rendelkezők emellett a teljes élettartamra kiterjedő támogatásban is részesülnek. Az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verzióját használó ügyfelek az olyan funkciókat, mint a Btrfs, a DTrace és a Linux Containers (LXC), az Oracle Linux 6.4-től kezdődően több főverzióban is elérhetik, így elegendő idejük marad a verziófrissítésre való felkészülésre.

Kulcsszavak: Linux Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50