Elérhető az Oracle Linux 7

Oracle Linux 7 néven az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének továbbfejlesztett változatát. Az új verzió továbbra is egyetlen robusztus platformon támogatja a kritikus alkalmazásokat, az adatközpontokat és a felhőszolgáltatásokat.

Az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének új verzióját, amely a hagyományos, felhőalapú és virtuális környezetekben egyaránt korszerű eszközöket és lehetőségeket nyújt a fejlesztésre és innovatív, együttműködő megoldások kialakítására. A korábbi változatokhoz hasonlóan az Oracle Linux 7 is könnyen letölthető és ingyenesen terjeszthető.

 

Ez az egyetlen nagyobb vállalati Linux-disztribúció, amelyhez az összes hibajavítást és biztonsági figyelmeztetést nyilvánosan közzéteszi, így más kereskedelmi disztribúciókhoz képest több rugalmasságot és választási lehetőséget nyújt. A rendszer átfogó tesztelése olyan intenzív terhelésű környezetekben, mint az Oracle Database, valamint rugalmas ingyenes használati és fizetős támogatási modellje és gyors terjedése mind arra mutat, hogy az Oracle Linux a legjobb általános célú nyílt forráskódú operációs rendszer a korszerű adatközpontokhoz.

 

Az Oracle Linux 7 már világszerte elérhető és ingyen letölthető. Az új verzióban az Oracle támogatja az olyan terjedőben lévő új technológiákat, mint az OpenStack, illetve a Linux legfrissebb fejlesztéseit, eszközeit és funkcióit, amelyekkel az ügyfelek és a partnerek korszerű vállalati szintű megoldásokat alakíthatnak ki adatközpontjaikban.

 

 

Az Oracle Linux 7 funkciói között szerepel az XFS, a Btrfs, a Linux Containers (LXC), a DTrace, a Ksplice, Xen-továbbfejlesztések és az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verziója. Az összes hibajavítást és biztonsági figyelmeztetést közzéteszik az Oracle nyilvános yum szerverein, így a felhasználók ugyanazt a kódot telepítik összes rendszerükben, akár rendelkeznek előfizetéssel, akár nem. Ez leegyszerűsíti az ingyenes verzióról a fizetősre átállást is, hiszen nincs szükség újratelepítésre.

 

Az Oracle Linux olyan általános célú operációs rendszer, amely bármely Linux-alkalmazást képes futtatni, így ideális platform a külső fejlesztésű megoldásokhoz, hiszen a partnerek és a felhasználó szervezetek szabadon megválaszthatják az üzleti igényeiknek leginkább megfelelő megoldást.

 

További jellemzők

 

- Az Oracle Linux teljesítményével és megbízhatóságával az olyan kritikus terhelésű környezeteket is jól kiszolgálja, mint az Oracle Database 12c rendszerek, és ez az operációs rendszer fut az Oracle összes x86-alapú integrált rendszerén.

 

- Több mint 12 ezer szervezet fizetett már elő az Oracle Linux támogatási szolgáltatására, amely költségkímélő vállalati szintű, 7x24 órás támogatást biztosít a világ 145 országában, Premier szinten igény szerinti visszaportolással, kiegészítő felügyeleti eszközökkel, fürtözéses szoftverekkel, kártérítési jogokkal és más, a vállalatoknak hasznos lehetőségekkel.

 

- Az Oracle Linux az egyetlen Linux-disztribúció, amely a Ksplice segítségével állásidő nélküli frissítéseket biztosít. A Ksplice lehetővé teszi a frissítések újraindítás nélküli telepítését, és már több mint hét éve biztosítja a folyamatos frissítéseket számos éles rendszerhez (összesen több mint egymillió telepített javítócsomaggal). Az éles szerverek diagnosztikájához is használják, mivel lehetővé teszi debug kernelek újraindítás nélküli telepítését és eltávolítását. A Ksplice az összes Premier szintű Oracle Linux támogatási előfizetés részét képezi.

 

- Az Oracle Linux 7 tízéves üzemidőszakot biztosít; az Oracle Linux támogatási előfizetéssel rendelkezők emellett a teljes élettartamra kiterjedő támogatásban is részesülnek. Az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verzióját használó ügyfelek az olyan funkciókat, mint a Btrfs, a DTrace és a Linux Containers (LXC), az Oracle Linux 6.4-től kezdődően több főverzióban is elérhetik, így elegendő idejük marad a verziófrissítésre való felkészülésre.

2014. július 31. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Legnépszerűbb programok

Vidiot 0.3.39.2951
letöltések száma: 7062
OPSWAT Security Score 7.7.2402.423
letöltések száma: 1013
SyncBackFree 11.3.7.0
letöltések száma: 963
Helium Converter 3.1.23.0
letöltések száma: 890
FlicFlac Converter 1.11
letöltések száma: 867
WIA-Loader 2.8.0.0
letöltések száma: 858
Pidgin Portable 2.14.13
letöltések száma: 798
ClipGrab 3.9.10
letöltések száma: 722
Caesium Image Compressor 2.6.0
letöltések száma: 721
RawTherapee 5.10
letöltések száma: 607

Letöltés varázsló

Letöltés varázsló

Megjelent a letöltés.com Letöltés Varázslója melynek segítségvel könnyen összeállíthat kedvenc programjaiból egy installáló programot, így pár kattintással telepítheti alap programjait a windowsra.

Adobe oktató videók