Internetes szavazás után utcát neveztek el Martfűn a cipőgyár alapítójáról

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 1. 08:30

Az interneten is szavazhattak a martfűiek a város új utcaneveiről az önkormányzat honlapján feltüntetett javaslatok alapján, hogy azokkal váltsák fel a 20. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezéseket. A felkínált lehetőséggel négyezren éltek, és a voksolás alapján többek között utca őrzi ezentúl a cseh Jan Antonín Batának, a cipőgyár- és városalapítónak emlékét a Szolnok melletti településen.

A kisvárosban ezt a szavazási módot azért vezették be, mert a lakosság kétharmada rendszeresen internetezik - mondta el Kiss Edit polgármester az MTI-nek. Mint felidézte, a képviselő-testület a törvényi előírásoknak eleget téve júniusi ülésén döntött arról, hogy Martfű közterületei közül tíznek a nevét megváltoztatja. Előzetesen javaslatokat kértek a lakosságtól, és azok alapján állították össze a szavazásra szánt nevek negyvenes listáját. Ezen között magyar művészek, tudósok neve, a Tiszához, illetve táji jellegzetességhez, valamint a város történetéhez kapcsolódó elnevezések egyaránt szerepeltek.
 

Az önkormányzat szeptember végi ülésére a legtöbb szavazatot kapott javaslatokat figyelembe véve készítették el az előterjesztést, amelyet a testület elfogadott. A megszületett határozatok szerint a Ságvári Endre utat Bata úttá nevezték át, a Kállai Éva út Pipacs, a Kun Béla út Galagonya, míg a Zalka Máté út Borostyán út lett.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38