Új tároló és kibővített elemzési megoldások a Delltől

forrás: Prím Online, 2013. június 6. 14:04

A Dell Enterprise Forumon mutatta be a vállalat új tároló, és kibővített elemzési megoldásait. A bejelentett termékek hozzájárulhatnak a vállalatok informatikai teljesítményének növekedéséhez, adataik áttekinthetőségének javításához és általános költségeik csökkentéséhez.

 

Miközben a vállalatok igyekeznek gyorsan reagálni az adatrobbanás következményeire, sokan nagy teljesítményű, kiterjedt adatmennyiséget kezelő terhelésekre optimalizált informatikai rendszert vesznek igénybe. Ezek a rendszerek az üzleti és ügyféladatok elemzéséből szűrik le a vállalat üzleti céljainak eléréséhez szükséges információkat.

 

Az IDC előrejelzése szerint 2016-ra a nagy adatmennyiséget kezelő adattechnológiai és szolgáltatási világpiac összesen 31,7 százalékos éves növekedést fog mutatni, az ebből származó bevétel pedig a 23,8 milliárd dollárt is elérheti. Várhatóan a nagy adatmennyiséget kezelő megoldások infrastruktúrája fog a leggyorsabban növekedni, az előrejelzések szerint ugyanis a tárolási szegmens növekedési rátája akár 53,4 százalék is lehet.

 

Miközben a vállalatok folyamatosan az adatközpontok költségének csökkentésén és a rendszer egyszerűsítésén dolgoznak, találniuk kell olyan rugalmas informatikai megoldásokat is, amelyek optimális teljesítményt biztosítanak a vállalat által kezelt különböző terhelések és alkalmazások számára. A Dell az adatközpontok teljes körű megközelítésével szerzett magának vezető helyet a piacon. Ennek keretein belül nyílt, bővíthető, integrált és automatizált megoldásokat kínál az informatikai beruházások egyszerűsítésére és a belőlük származó érték maximalizálására. A most bővülő termékkínálattal a Dell az innovatív tárolási képességekre épít, miközben lehetővé teszi, hogy az ügyfelek lényegesen kevesebb helyen sokkal több adatot tároljanak, ezáltal még a legnagyobb kihívást jelentő környezetek esetében is kihasználhassák az optimalizált teljesítményből származó előnyöket mondta Marius Haas, a Dell vállalati megoldásokkal foglalkozó csoportjának igazgatója.

 

Nagy teljesítmény – költséghatékony adatkezelés

 

A Dell adattárolási portfoliójának főbb újdonságai egyetlen megoldásban támogatják mind a bővülő, mind a nagy teljesítményigényű alkalmazásokat, így az ügyfelek hatékonyan kezelhetik rohamosan növekvő adataikat, miközben I/O-intenzív terhelésük igényeinek is eleget tehetnek. A nagy adatmennyiségű terhelésekre optimalizált, újgenerációs Dell Compellent Storage Center 6.4 tömbkezelő szoftverrel a Dell kihasználja az automatikus rétegkezelésben rejlő lehetőségeket, és új Compellent megoldásokat kínál:

 

· A Dell Compellent Flash Optimised Solution az iparág első olyan storage megoldása ebben a kategóriában, amely intelligens adatelhelyezést biztosít a flash technológiák számos típusához, hagyományos meghajtókkal ötvözve is.3 A Flash Optimised Solution akár 75 százalékkal képes csökkenteni a tárolás költségeit, és nagyvállalati szintű szolgáltatásokkal támogatja a nagy teljesítményigényű, nagy adatmennyiségű terheléseket.

 

 

· A Dell Compellent SC280 rack sűrűsége bármelyik főbb tárolási megoldásénál magasabb, kapacitása ugyanis akár 2,8-szer is nagyobb lehet, mint a vetélytársak 2U egységeié. A Dell számára továbbra is fontos szempont az innovatív rendszerhatékonyság, így ez a rétegzett adatok tárolására kialakított, nagy kapacitásra optimalizált megoldás akár 336 terabájt adatot is képes 5U tárhelyen raktározni, jelentősen csökkentve ezzel az adatközpont által igényelt helyet, az áramigényt és a szükséges hűtést.

 

· A Dell Fluid File System (FluidFS)  3-as verziója jobb teljesítményű, harmad akkora költségű nagyvállalati szintű fájltárolási megoldást kínál, mint a jelenlegi piacvezető4 megoldás. Így az ügyfelek könnyebben alkalmazkodhatnak a nagy teljesítményigényű fájlkezelési terhelésekhez. Még az idén megjelenik a Dell Compellent FS8600, amely először fogja tartalmazni az egyetlen, névlegesen két petabájt adatot is tárolni képes, és kategóriája főbb gyártói közül a legnagyobb rack sűrűséget kínáló, 3-as verziójú FluidFS fájlrendszert. Az új, házirendvezérelt, változó blokk-adatcsökkentési képességekkel felszerelt termék várhatóan az iparág első számú tárolási megoldásává válik majd. A termék a szükségtelenné vált redundáns adatok deduplikálásával csökkenti a szükséges tárhelyet. 

 

Adatokból elemezhető információ a Hadoop alapú elemzés kibővítésével

 

A Dell tapasztalatai szerint ügyfeleinek nagy adatmennyiségekkel kell megküzdeniük, így olyan megoldásokra lenne szükségük, amelyek rugalmasságot és választási lehetőséget kínálnak, miközben lehetővé teszik, hogy az adatokból kulcsfontosságú információkat állapítsanak meg. A fenti igények kielégítése érdekében a Dell az alábbiakat tervezi a Hadoop alapú elemzés kibővítésére:

 

· Lehetővé tenné, hogy az ügyfelek kihasználják az Intel’s Distribution of Apache Hadoop (IDH) előnyeit. A Dell jelenleg egy olyan, IDH-n alapuló megoldást tesztel ügyfelei körében, amely a teljesítményt és a biztonságot helyezi a középpontba, az ügyfeleknek pedig számos olyan megoldást kínál, amelyekkel hasznukra fordíthatják a nagy adatmennyiségében rejlő értékeket. A Dell Crowbar jelenleg integrációt biztosít a Hadoop keretrendszerrel, a Dell IDH-alapú megoldásának idei megjelenése után pedig az IDH-val is.

 

· Támogatást nyújtana a Cloudera Search for Hadoop kereséshez, hogy a műszakilag kevésbé képzett felhasználók is könnyen és gyorsan tehessenek fel kérdéseket a Big Data adatokkal kapcsolatban. A Cloudera új keresési képességei lehetővé teszik a Hadoop keretrendszerben vagy a Hbase adatbázisban tárolt adatok hatékony, teljes szöveges indexelését. A Dell Crowbar jelenleg integrációt biztosít a Dell | Cloudera Hadoop-megoldáshoz, így meggyorsítja a nyílt forráskódú felhők fejlesztését, telepítését és frissítését.

 

Elérhetőség

 

A tervek szerint az új Dell Compellent Storage Center 6.4, a Flash Optimised Solution és az SC280 egységek 2013 harmadik negyedévétől, a Fluid File System 3-as verziója várhatóan 2013 utolsó negyedévétől válik elérhetővé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36