Egyedülálló megoldások az AIDA64 legújabb verziójában

forrás: Prím Online, 2013. június 3. 13:17

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 3.00-s verziója. Az egyedülálló rendszerdiagnosztikai szoftver most is naprakészen támogatja az informatikai szakemberek és vezetők munkáját, így a legújabb processzorok használata mellett is pontos képet nyújt a vállalati rendszerekről, elősegítve azok optimális kihasználását. A legújabb verzió tartalmazza a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment- és rendszerteszt-szoftvert, az AIDA64 Business Editiont, valamint a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Editiont.

A v3.00 legfontosabb újdonságai az új gyorsítótár- és memória benchmarkok. A régi gyorsítótár- és memória késleltetés benchmark lineáris előremenetben (forward-linear) járta végig a memória blokkot, ezt pedig több processzor is képes volt túloptimalizálni. Erre a problémára jelent megoldást a v3.00 azzal, hogy egy adott memória blokkon belül véletlenszerűen "ugrál" a benchmark, és nem szabályos mintázatban előrefelé halad.

A FinalWire által fejlesztett termékcsalád új kiadása alapjaiban újraírt memóriasávszélesség-mérést, illetve memóriakésleltetés-sebességmérést tartalmaz, amelyek immár AVX2, AVX és SSE optimalizációt is kaptak. 

Jelenleg nincs más olyan szoftver a piacon, ami többszálú (multi-threaded) sávszélesség benchmarkokat teljes csomagban kínálna. Az AIDA64 új verziója már 32 szálon is képes mérni az olvasási, írási és másolási sávszélességet. A régebbi processzorok támogatása érdekében természetesen minden sebességmérés és a Rendszer stabilitásteszt elérhető 32 bites változatban is.

A legújabb AIDA64 frissítés teljes körűen támogatja az AMD „Kabini” és Intel „Haswell” processzorokat, illetve bővített lapkakészlet-információkat tartalmaz az Intel „Lynx Point” és „Lynx Point-LP” PCH-khoz, valamint az Intel „Haswell” integrált memóriavezérlőhöz is.

A v3.00 verzió támogatja a legújabb AMD Radeon és nVIDIA GeForce grafikus vezérlőket, monitorozza az OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklet- és hűtőventilátor-figyelést is végez a legújabb GPU-khoz.

Új szolgáltatások és fejlesztések

·    Többszálú gyorsítótár és a memória-sávszélesség sebességének mérése AVX2, AVX és SSE optimalizációval
·    Blokk-véletlenszerű gyorsítótár és memóriakésleltetés-benchmark
·    64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Kabini” és „Temash” APU-n
·    AVX2 és FMA optimalizált 64 bites benchmarkok Intel „Haswell” processzorhoz
·    Az Intel „Crystal Well” processzor L4 gyorsítótárának előzetes támogatása
·    Crucial M500, OCZ Vertex 450 SSD támogatás
·    AMD Radeon HD 7990 „Malta” és nVIDIA GeForce 700 GPU-család diagnosztika

Árak és elérhetőség

A szoftvert Magyarországon a SZEROTO Kft. forgalmazza: www.aida64.hu.

Az IT Asset Management és távfelügyeleti szoftvert AIDA64 Business Edition néven kínálják vállalati felhasználóiknak, ennek nettó ára (tájékoztató ár): egyéves követéssel 10 gépre 49 000 Ft, 100 gépre 365 000 Ft, 500 gépre 1 225 000 Ft.

Az otthoni felhasználók számára a főként diagnosztikai és sebességmérő funkciói révén népszerű Extreme Edition érhető el (ára bruttó 9 741 Ft egyéves követéssel; ebből az árból diákoknak, oktatási intézményeknek, és gyengén látóknak 50% kedvezményt biztosítanak).

Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók, illetve árajánlat kérhető a hazai forgalmazó oldalán, illetve közvetlenül a SZEROTO Kft. oldalán is.

 

A program próbaverziója a hivatalos oldalról és a Letöltés.com-ról is letölthető.

Kulcsszavak: benchmark AIDA64

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38