Megérkeztek a Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 okostelefonok

forrás Prim Online, 2012. szeptember 25. 08:50

A Nokia bemutatta a Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 mobilkészülékeket, az Asha Touch család legújabb tagjait. A kettős SIM kártyás Nokia Asha 308 és az egy SIM kártyás Nokia Asha 309 gyors internet-elérést kínál a fogyasztóknak alacsony áron. A gyorsabb internetezéshez a Nokia bemutatta a Nokia Xpress Böngésző új verzióját, amely a hagyományos böngészőkhöz képest akár 90 százalékkal hatékonyabb mobilböngészést, és a számos webes alkalmazásokhoz gyorsabb hozzáférést tesz lehetővé.

Az új készülékek „swipe” ujjmozdulatokkal irányítható felhasználói felületet és a független alkalmazásfejlesztések számára nyílt környezetet kínálnak. Ezek miatt az egész Asha Touch sorozat kiérdemelte az okostelefon-besorolást az olyan nemzetközi piackutató cégektől és elemzőktől mint a GfK és az IDC.

A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 várható nettó kiskereskedelmi ára megközelítőleg 99 dollár lesz, és előreláthatólag 2012 negyedik negyedévétől lesznek kaphatóak.



Nokia Asha 308

A Nokia legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős készüléke


A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 a Nokia eddigi legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős készülékei. Független szakértők szerint az Asha sorozat remek okostelefonokat jelent a 99 dollár alatti kategóriában. „A Nokia Asha Touch család az okostelefon-élmények legjavát nyújtja, és az új szoftverfejlesztői csomaggal egyre nagyobb rugalmasságot kínál a fejlesztőknek, hogy új alkalmazásokat hozzanak létre a fogyasztóknak” – mondta el Will Stofega, az IDC mobiltelefonokért felelős programigazgatója.

A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 2G-s készülékek legfontosabb jellemzői a 3,0’’ WQVGA kapacitív kijelző, több kezdőoldal, a sztereó rádió, hangszórók és az akár 32GB-s microSD kártyák támogatása. A Nokia Asha 309 az egy SIM kártyás változat Wi-Fi támogatással érkezik, míg a Nokia Asha 308 egy kettős SIM kártyás készülék, amely a Nokia Easy Swap technológiáján alapul. Az Easy Swap lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen váltsanak több SIM kártya között, az akkumulátor eltávolítása vagy a telefon kikapcsolása nélkül.

A telefonok 40 ingyenes prémium EA játékkal érkeznek majd a felhasználókhoz, valamint az Asha Touch sorozatban először olyan közösségi funkciók lesznek elérhetőek mint az önálló Facebook és Twitter kliensek, a Nokia Messaging Service, és a böngészőbe ágyazott videostreamelés olyan oldalakról mint a YouTube.

Nokia Asha 309

Új szolgáltatások és fejlesztői eszközök


A Nokia bemutatott továbbá két új kiegészítőt az Xpress Böngészőjéhez, az egyetlen felhő-alapú web böngészőhöz, amely támogatja a webes alkalmazásokat:

·    A Nokia Nearby web-alkalmazás úgy segít felfedezni új helyeket, hogy megkeresi és jelöli a térképen a közelben lévő érdekességeket. A szolgáltatás elérhető a Nokia Xpress Böngészőn keresztül vagy a Nokia Térképek részeként.

·    A Nokia Life+ webes alkalmazás több millió ember számára tesz majd elérhetővé különböző témájú tartalmakat, az oktatástól kezdve az egészségen át a hírekig, a mindennapi életük javítására. A Nokia Life+ 18 országban érhető el angol nyelven, és helyi verziók érkeznek Indiába, Kínába és Indonéziába az év negyedik negyedévében. A Nokia Life+ elérhető a Nokia Xpress Böngészőn vagy a Nokia Áruházon keresztül.

Mindkét szolgáltatás elérhető az Asha Touch okostelefonokon. Ezeken a szolgáltatásokon kívül, a Nokia bemutatott egy új web-alapú eszközt is, amely még egyszerűbbé teszi az új alkalmazások fejlesztését. A Nokia Xpress Web App Builder segítségével akár a tapasztalatlanabb fejlesztők is létre tudnak hozni alkalmazásokat az Asha Touch készülékekre.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36