A Fujitsu DynamicFabric virtualizálja a hálózati csatlakozásokat és az IT-kapacitást

forrás Prim Online, 2012. augusztus 2. 09:46

A Fujitsu Fujitsu DynamicFabric megoldása rendkívül rugalmas, optimalizált hálózati infrastruktúrák kialakítását teszi lehetővé. Három innovatív technológiája szabadon kombinálható a csatlakozások és a kapacitás virtualizálásásra – a szerverektől a hálózat középpontjáig. A szükségleteikhez ideálisan alkalmazkodó adatközpont szintű komponensek kiválasztásával és a hálózati csatlakozások virtualizálásával az ügyfelek tőkeráfordítás és működési költség terén is jelentős megtakarításra számíthatnak – ötvözve a PRIMERGY pengeszervereket a meglévő hálózati infrastruktúrával és a fejlett felügyeleti technológiákkal.

Üzleti előnyök

A Fujitsu DynamicFabric segítségével az ügyfelek hatékonyan optimalizálhatják a hálózati infrastruktúrát és a változó üzleti szükségletekhez igazodva fel- és lefelé skálázhatják a hálózati erőforrásokat. A Fujitsu DynamicFabric egyszerű kialakítása és moduláris architektúrája könnyen kezelhető, költségoptimalizált, fokozatos bővítést tesz lehetővé. A meglévő adatközpont-hálózatokkal biztosított zavartalan interoperabilitás az IT-vezető számára is garantálja a beruházás védelmét.

A DynamicFabric használata esetén a rendszergazda kézben tarthatja a teljes körűen virtualizált LAN- és SAN-hálózatokat és nyolc csatornáig particionálható, kétportos 10 gigabites Ethernet adapterrel alkalmazkodhat a virtuális szerverterhelés aktuális igényeihez. A szerverpengék hozzáadásának, cseréjének és visszaállításának lehetősége és a dinamikus adatközpont-környezetben végrehajtott hálózat semleges virtualizálás egyszerűsíti a felügyeletet.

A LAN- és SAN-környezetek rack-, torony- és pengeszervereinek felügyeletét a Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) segíti, miközben a Fujitsu PRIMERGY pengeszerverek új csatlakozópengéi a legújabb szabványokkal dolgoznak – támogatják pl. Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozáshoz szükséges DCB (Data Center Bridging) szabványt.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu DynamicFabric komponenseinek szállítása augusztusban indul. Közvetlenül vagy értékesítési partnerektől is beszerezhetők, országonként eltérő specifikációval és áron.

 



Műszaki információk

A PRIMERGY BX Ethernet Fabric Switch 10 Gbit/s 18/6+6, a Brocade VDX 6730 Data Center Switch beágyazott verziója – nagy teljesítményű 10 gigabites Ethernet switch LAN- és natív Fibre Channel portokkal, ami rendkívüli rugalmasságot biztosít a dinamikus IT-környezetek támogatásához és nagyfokú skálázhatósággal támogatja a felhő-architektúrákat. A Brocade díjnyertes VCS Fabric technológiájával dolgozik, amellyel a szervezetek a meglévő hálózati kialakítás és kábelezés mellett építhetnek ki nagy teljesítményű felhőre optimalizált adatközpontokat, és hozhatnak létre aktív-aktív szervercsatlakozásokat a teljes Fujitsu DynamicFabric infrastruktúrában. Az intelligencia kapcsolóhálózati node-ok közötti automatikus megosztásával a teljes kapcsolóhálózat hatékonyabban felügyelhető és jelentősen csökken a működési költség. A Fibre Channel csatlakozású tárolóhálózatok (SAN) mellett a PRIMERGY BX Ethernet Fabric switchek a Fibre Channel over Ethernet (FCoE), az iSCSI és a NAS csatlakozást is támogatják.

A Cisco Nexus B22F néven is ismert PRIMERGY Ethernet FEX 10Gbit/s 16/8 a nagy teljesítményű Cisco Unified Fabric hálózati architektúrát a Fujitsu PRIMERGY pengeszerver-környezetre kiterjesztve egyszerűsíti az adatközpont architektúráját. A penge a Cisco Fabric Extender (FEX) családjának tagjaként lehetővé teszi a kapcsolóhálózat egyszerűsített felügyelettel történő kiterjesztését. Így a vállalat növekedésével a kapcsoló-hozzáférési réteg a pengeszerverekre is kiterjedhet. A FEX-penge a Cisco Nexus switch kiterjesztéseként viselkedik, egyszerűbb üzemeltetéssel, egypontos felügyelettel és több mint 1000 db 10 gigabites Ethernet-portot lefedő szabályérvényesítéssel. A megoldás a kizárólag Ethernet technológiájú és a konvergens Ethernet környezeteket is támogatja, Fibre Channel over Ethernet (FCoE) csatlakozással csökkentve a TCO-t és egyszerűsítve az adatközponti architektúra kábelezését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36