Tovább gyorsul a Telenor mobil-szélessáv: 84 Mbps

forrás Prim Online, 2012. július 9. 15:41

Folyamatos a Telenor hálózatának fejlődése: már 60 településen elérhető a 84 Mbps névleges maximális letöltési sebesség. Hipernet 84 néven elérhető az a mobilinternet csomag, ami már akár a vezetékes internet teljes körű kiváltására, illetve helyettesítésére is alkalmas Magyarország számos pontján. A 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínáló szolgáltatást a Telenor már 60 településen 700 ezer lakos számára nyújtja.

A Hipernet 84 az év folyamán Magyarország egyre több területén lesz elérhető: Szombathely, Kazincbarcika, Sárospatak, Keszthely, Balatonfüred, Jászberény, Kalocsa, Szentes, Veszprém, Nagykőrös, Hévíz, Velence és más városok mellett a Telenor olyan településeken is bevezeti az új szolgáltatást, ahol vezetékes technológiával jelenleg nem érhető el nagy sávszélesség.[1] A Telenor Magyarország szerint a Hipernet 84 bevezetése javíthatja azon vidéki lakosok információs és gazdasági lehetőségeit, akik korábban nem vagy csak korlátozottan érhették el az internetet. A mobilszolgáltató ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a telekommunikációs szektort többszörösen sújtó, párhuzamosan kivetett különadók éppen az ilyen beruházások további megvalósulását veszélyeztetik, holott a mobil szélessáv országos terjedése kulcsszerepet játszik a munkahelyteremtés, illetve az új vállalkozások létrejöttének ösztönzésében, az oktatás színvonalának javításában és mindezeken keresztül a vidéki gazdaság élénkítésében.

A Telenor Magyarország mobilinternet-kínálatának legújabb eleme – a többi között – HD minőségű videókonferenciára, nagyméretű grafikai állományok továbbítására, kiterjedt adatbázisok távoli kezelésére egyaránt alkalmas, hiszen lehetővé teszi a munkát óriásfájlokkal is. A népszerű felhőszolgáltatások használata szintén gyorsabbá és kényelmesebbé válik a Hipernet 84-gyel. A mobilszolgáltató arra számít, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a számítógépes játékok felhasználói is egyre többen használják majd az új Hipernet csomagot, mivel számukra a kiemelkedően nagy sávszélesség mellett a gyors válaszidő is fontos.

„A tavalyi hálózatmodernizáció, a Hipernet bevezetése országszerte stabil műszaki alapokat biztosít nekünk ahhoz, hogy dinamikusan növeljük az ügyfeleink rendelkezésére álló sávszélességet. Ennek köszönhetően egyre többen férnek hozzá országszerte a még gyorsabb adatátvitelre alkalmas mobilinternethez, amellyel gond nélkül élvezhetik a szórakoztató tartalmakat: kiváló minőségben tölthetnek le zenéket, videókat gyorsan és egyszerűen, vagy akár az online játékokban is bátran kipróbálhatják magukat. Ehhez nem csak a Hipernet sebességét, de a letölthető adatforgalmat is megnöveltük. – mondta el Sepsi Zsolt, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese.

A Telenor a Hipernet 84 csomag mellé gondoskodik olyan modemről is, amely kompatibilis a 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító technológiával. Ez az eszköz automatikusan vált vissza az adott régióban rendelkezésre álló legnagyobb sávszélességre, azokon területeken, ahol a 84 Mbps névleges letöltési sebesség még nem érhető el.

A Hipernet 84 az összes Hipernet-csomaghoz hasonlóan korlátlan elektronikus levelezést és böngészést tesz lehetővé belföldön két év hűséggel. A szolgáltató a sávszélesség mellett az egyéb szolgáltatásokra használható forgalmi keretet a Hipernet 42 ajánlathoz képest is megduplázta, így havonta 40 GB-nyi adatforgalom áll a felhasználók rendelkezésére. Ahol elérhető, ott a Hipernet 84 a Hipernet 42 csomag díjai szerint vehető igénybe.

A Hipernet 84 speciális, zártkörű ajánlat a http://www.telenor.hu/hipernet_84/ oldalon található településeken, vagy az azokhoz legközelebbi üzletekben rendelhető meg.
 

Kulcsszavak: Telenor mobil internet 4G LTE

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36