Pénteken érkezik az új iPad

forrás Prim Online, 2012. március 15. 08:55

Az Apple bejelentette, hogy az új iPad harmadik generációja 2012. március 16-án, helyi idő szerint reggel 8 órától lesz elérhető az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben és az Apple Online Store internetes áruházban (www.apple.com). A forgalomba hozatal első napján a vásárlók az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Japánban, Kanadában, Németországban, Svájcban, Szingapúrban, illetve Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken juthatnak hozzá az új iPad készülékhez.

A készülék olyan újdonságokkal mutatkozik be, mint a lenyűgöző látványt nyújtó Retina kijelző, az Apple új, négymagos grafikus egységgel felvértezett A5X chipje, valamint egy 5 megapixeles, kiváló minőségű fényképek és 1080p felbontású, HD minőségű videófelvételek készítésére alkalmas iSight kamera. Az új iPad mindezek mellett változatlanul biztosítja az egész napos használatra elegendő 10 órás akkumulátor-üzemidőt, és megtartotta hihetetlenül vékony és könnyű kialakítását. Az iPad Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modellje az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE technológiájú hálózatai mellett a világszerte elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokon, köztük a HSPA+ és DC-HSDPA technológiájú hálózatokon is használható. Mindemellett az iPad 2 kedvezőbb, az Egyesült Államokban mindössze 399 dolláros induló áron kapható.

 



Azok a felhasználók, akik az Apple Store kiskereskedelmi üzletekben vásárolják meg az új iPad készüléket, ingyenes személyes beállítást vehetnek igénybe. A szolgáltatás a levelezés beállításával, a kedvelt alkalmazások App Store áruházból való letöltésével és más tippekkel segít már az üzletben közelebbről megismerni az iPad használatát.

Árak és elérhetőség
Az új iPad Wi-Fi kapcsolattal rendelkező modellje fekete és fehér színben, 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban vásárolható meg. Az Egyesült Államok és Kanada ultragyors 4G LTE-hálózatait, valamint a világ más tájain elérhető, nagy sebességű 3G-hálózatokat – köztük a HSPA+ és a DC-HSDPA technológiájú hálózatokat is – támogató, Wi-Fi és 4G-kapcsolattal is rendelkező modell 16, 32 és 64 GB kapacitású változatban lesz kapható. Az Apple emellett mostantól kedvezőbb áron kínálja iPad 2 készülékét: az Egyesült Államokban a Wi-Fi kapcsolattal rendelkező 16 GB-os modell ára 399 dollár, a Wi-Fi és 3G-kapcsolatot is támogató, 16 GB-os modellé pedig mindössze 529 dollár. Az iOS operációs rendszer 5.1-es verziója és az iTunes 10.6 program már letölthető ingyenes szoftverfrissítésként. Az iPhoto, az iMovie 1.3 és a GarageBand 1.2 alkalmazás egyenként 4,99 dollárért szintén megvásárolható az App Store áruházban (MailScanner has detected a possible fraud attempt from "x-msg:" claiming to be www.itunes.com/appstore). A Keynote 1.6, a Pages 1.6 és a Numbers 1.6 szoftver egyenként 9,99 dollárért vásárolható meg az App Store áruházban. Azok, akik korábban már megvásárolták a programokat, ingyenesen frissíthetnek az új verziókra.

Az iPad értékesítése március 23-án kezdődik meg Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Finnországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Izlandon, Lengyelországban, Liechtensteinben, Luxemburgban, Makaón, Magyarországon, Mexikóban, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Új-Zélandon.

Kulcsszavak: iPad Apple

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38