Üzleti intelligencia a boltokban

Hazai fejlesztés a modern kereskedelemért

forrás Prim Online, 2010. december 9. 10:53

A Laurel Számítástechnikai Kft. elkészítette a hazánkban is jól ismert Microsoft Dynamics Nav vállalatirányítási rendszer kifejezetten kereskedelmi cégek számára testre szabott változatát. A székesfehérvári vállalat nemcsak a hazai jogszabályokhoz igazította az ERP-megoldást, hanem e-számla és webáruház funkciókkal is kiegészítette.

A székesfehérvári Laurel Számítástechnikai Kft. a közelmúltban elkészítette a régóta népszerű Microsoft Dynamics Nav vállalatirányítási rendszer kifejezetten a hazai kereskedelmi vállalkozások számára testre szabott változatát. Az összetett, modulrendszerű szoftver elsősorban közepes és nagy cégek számára nyújt átfogó, „kasszától a főkönyvig” informatikai megoldást. A K+F fejlesztés keretében az EU által is támogatott kiegészítő program (addon) lefedi a nagy- és kiskereskedelemhez kapcsolódó teljes adminisztrációt.

Az új megoldás ismeri, tartalmazza a különféle jövedéki és termékdíj szabályokat, támogatja az adatgyűjtővel végezhető készletkezelési és leltározási műveleteket is. Komissiós és járatkezelési részei hatékonyan segítik a kiszállításos tevékenységet, számos promóciós, árazási és marketingeszközzel támogatja a hatékonyabb értékesítést.

Mivel már a hazai jogszabályi környezet is lehetővé teszi a tisztán elektronikus számlaforgalmat, a fejlesztők ezt a lehetőséget is beépítették a rendszerbe, a számlaküldés módját pedig akár ügyfelenként és alkalmanként is változtathatjuk. Az e-számla egyrészt hatékonyabb és gyorsabb kézbesítést tesz lehetővé, másrészt a postai úton kiküldött bizonylat költségének töredékébe kerül, a költségkülönbözet akár tízszeres is lehet.

A számla befogadója dönthet arról, kinyomtatja a dokumentumot, vagy a csatolt szabványos xml-állományt közvetlenül informatikai rendszerébe emeli be. Ezzel a kézi rögzítés munkaerő- és időszükséglete eltűnik, a lehetséges hibákkal együtt.

Más jellegű, de nem kevésbé aktuális fejlesztés a program azon képessége, hogy webáruházak adatait is képes kezelni. Napjainkban az internetes értékesítés a kereskedelem legdinamikusabban növekvő területe, ahol igen jelentős, nagy cégek is létrejöttek már.


A Laurel MBPortal web áruháza az értékesítési funkciókon kívül dinamikus honlapot is kínál a felhasználóknak. A szoftver megjeleníti a cikk-, ár- és ügyféltörzset, valamint a weben keresztül feladott rendelések automatikusan kerülnek be a rendszerbe. Ezzel minden adminisztrációs feladatot levesz az üzemeltető válláról. A rendszer a B2C funkciókon kívül a B2B kereskedelmi folyamatokat is maximálisan támogatja. A viszonteladók a portálon keresztül rendelhetik meg a termékeket, de a cég ügynökhálózata is vehet fel rendeléseket a központ számára.

Annak sincs akadálya, hogy egyazon rendszer kezelje a webes és a hagyományos bolti értékesítés kereskedelmi és logisztikai adatait is. A vezetőket személyre szabott kimutatások segítik munkájuk során. A portáláruház, mint ahogy az egész ERP-program, természetesen többcéges, többnyelvű változatban is elérhető, így egy helyen, egy szoftverben kezelhető akár egy teljes cégcsoport.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38