Ú házimozi-eszközök a Sonytól

Kovács Attila, 2010. szeptember 18. 07:43

A Sony új termékei a legendás ES minőség mellett 3D jeltovábbítást, helyi hálózati csatlakoztatást és a legújabb házimozi technológiát is kínálnak.

A Sony ES termékei kiváló hangminőséget és sokoldalú csatlakozási lehetőséget ígérnek. A legújabb techológiát képviselő STR-DA5600ES és STR-DA3600ES high-end erősítők még kifinomultabb hangzást, a piacon egyedüliként 3D támogatást, valamint az otthoni hálózaton elérhető audio és video illetve internetes rádiótartalmakhoz DLNA hálózati elérést kínálnak.

A két házimozi-erősítővel együtt a Sony egy hálózati funkciókat támogató Blu-ray lejátszót is bemutatott. Az STR-DN2010 a korszerű házimozi technológiákat karcsú, helytakarékos készülékben egyesíti. Mindhárom modell jellemzői:

3D jel támogatása HDMI kábelen, még az erősítő energiatakarékos (standby) állapotában is, továbbá Audio Return Channel funkció
Automatikus digitális mozibeállítás a lehető legjobb hangzásért
DLNA hálózati csatlakozás: az otthoni hálózaton megosztott audio- és videotartalmak lejátszása, beépített négyportos Ethernet hub
1080p videó felskálázás
Képernyőn megjelenő grafikai interfész az egyszerű, felhasználóbarát vezérlésért

A Sony mérnökei az új erősítőket arra tervezték, hogy a házimozi rendszer szíveként ellássák az összes információs/szórakoztatási feladatot.

STR-DA5600ES:
sokoldalú csatlakoztathatóság, csúcsminőségű hangzás

Az STR-DA5600ES csatornánként 120W teljesítményt nyújt, az audiofil mérnökök mindent megtettek a kiváló hangminőség érdekében.

Az erősítő hat HDMI bemenete és két kimenete még kikapcsolt (standby) állapotban is továbbítja a 3D jeleket. Felszerelték a Sony H.A.T.S. rendszerével, amely csökkenti a digitális jelek torzítását, így teljes értékű, részlet gazdag hangzást biztosít.

Az eszköz a Sony legújabb automatikus kalibrációs megoldását, a DCAC-EX-et (Digial Cinema Auto Calibration EX) is támogatja, amely most a “Speaker Relocation” (hangsugárzó áthelyezése) funkcióval gazdagodott. Ennek lényege, hogy az ideálisnál kisebb szobákban is ragyogó hangminőséget kínál. Az “Automatic Phase Matching” (automatikus fáziskiegyenlítés) funkció segít a hangsugárzó irányának pontos beállításában.

Az STR-DA5600ES az otthoni hálózaton megosztott zene, videók és fényképek megjelenítése (DLNA kliens) mellett az internetes rádióadásokat is képes analóg, de DLNA kompatibilis eszközök felé közvetíteni. A hálózati tartalomforrások csatlakoztatását beépített négyportos Ethernet hub is segíti.

A 1080P videó felskálázás funkcióval normál felbontású filmekből is a maximumot hozhatjuk ki, ráadásul ezt a videojelet akár egy második helységben elhelyezett televíziókészülékre is továbbítjhatjuk. A minőségi házimozi rajongói és audiofil közönség legnagyobb örömére az STR-DA5600ES mellett a Dolby Pro Logic IIz és az összes új HD surround audio kodeket is támogatja.

STR-DA3600ES
Ez a házimozi-erősítő négy HDMI bemenettel és egy kimenettel rendelkezik, szintén támogatja a 3D jelek továbbítását (akár kikapcsolt állapotban is), akárcsak az Audio Return Channel funkciót. Csatornánként 100W teljesítményt nyújt. Teljesértékű DLNA kliensént szolgál, s szintén tartalmaz egy beépített négyportos Ethernet hubot.

A Sony DCAC hangsugárzó kalibrálás mellett az Automatic Phase Matching és a HD-D.C.S. jelfeldolgozás ad teljesértékű házimozi-élményt. A készülék támogatja a 1080P videó felskálázást, s a tévéképernyőn megjelenő menüvel vezérelhető. Egyszerre akár két, külön helységben elhyelezett televíziót is elláthat képpel és hanggal, valamint akár egy harmadikra is továbbíthat hangot, zenét.

STR-DN2010 Sony Blu-ray lejátszó
A karcsú, helytakarékos STR-DN2010 Blu-ray lejátszó csatornánként 100W teljesítményre képes, széles körű csatlakoztathatósága is megfelel a legkifinomultabb igényeknek. A négy HDMI bemenet és egy kimenet mellett kikapcsolt állapotban is továbbítja a 3D jeleket, valamint az Audio Return Channel funkciót is támogatja. Az eszköz DLNA kliensként a helyi hálózaton megosztott zenék és videók mellett az internetes rádióadásokat is lejátssza, az egyszerű csatlakoztatás érdekében beépített négyportos Ethernet hubbal is rendelkezik.

A DCAC automatikus kalibrálással gyorsan, pontosan beállíthatjuk az ideális házimozi-hangzást. Ez a berendezés is támogatja a normál felbontású tartalmak felskálázását Full HD (1080P) televíziókra, a képernyőn megjelenő menüvel vezérelhető, s támogatja a legújabb HD audio formátumokat, köztük a Dolby Pro Logic Iiz-t. Az opcionális S-AIR csomaggal vezeték nélkül csatlakoztathatjuk hozzá a hátsó hangsugárzókat.
A két házimozi-erősítő és a Blu-ray lejátszó Magyarországon 2010. októberétől kapható.
 

Kulcsszavak: Blu-ray házimozi Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55