15 évet kapott a Facebook-on zsaroló teenager

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 25. 19:27

Egy 19 éves amerikai fiatalembert 15 év szabadságvesztésre ítélt a fölötte ítélkező bíróság, mivel az egy hamis FaceBook-os profilon keresztül megzsarolta, és szexuálisan zaklatta kiskorú iskolatársait.

Az esküdtszék meglehetősen szigorú ítéletet hozott Anthony Stancl ügyében, mivel bűnösnek találták őt pedofilia vádjában. A fiatalember létrehozott egy hamis FaceBook fiókot, vonzó iskolás lánynak adta ki magát, és levélben megkereste diáktársait, hogy meztelen fotókat és szexuális tartalmú videókat csaljon ki azokból. Az így megszerzett képanyagokat aztán arra használta, hogy megzsarolja gyanútlan áldozatait, és nemi aktusra kényszerítse azokat. Stancl megfenyegette kollégáit, hogy feltölti a legnépszerűbb közösségi oldalakra az inkriminált fotókat, ha azok nem kezdeményeznek vele nemi kapcsolatot. A pedofil zaklató videófelvételeket is készített arról, ahogyan megszégyenítette a kiskorú iskolásfiúkat, amiket aztán a rendőrség munkatársai megtaláltak annak számítógépén és mobiltelefonján. Stancl hét áldozata tanúskodott a bíróságon, az esküdtszék pedig a terhelő bizonyítékok ismeretében 15 évet szabott ki a zaklatóra, aki rezzenéstelen arccal vette tudomásul a súlyos ítéletet.
A mostani eset ismét rávilágít a közösségi hálózatok azon veszélyeire, hogy saját identitását elrejtve bárki regisztrálhat az ilyen oldalakra, és visszaélhet mások bizalmával.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59