Az IDS Scheer felvásárolja a Plaut kelet-európai és észak-amerikai részlegét

2003 első félévének sikeres lezárásával egyidejűleg az IDS Scheer AG bejelentette a 450 főt alkalmazó salzburgi székhelyű Plaut Informatikai Tanácsadó cég kelet-európai és észak–amerikai nyereséges részlegeinek 2003 augusztus elsejével történő megvásárlását.
A saarbrückeni nemzetközi tanácsadó- és szoftvergyártó cég ezzel a lépéssel megerősítette a hamarosan több, mint 500 fős kelet-európai régiójának piacvezető pozícióját illetőleg - a több, mint 200 fős USA- és Kanada-beli üzletekkel - felgyorsítja az amerikai részleg kiépítését. Ezzel a felvásárlással az IDS Scheer számára nagy fontossággal bíró Kelet-, Közép- és Nyugat Európában valamint Észak- Amerikában bekerül a legnagyobb IT szolgáltatók közé és komplett megoldás szállítóvá válhat az üzleti folyamatmenedzsment, az IT valamint a stratégiai tanácsadás területén.

A cég 2003 első félévét nyereséges növekedéssel zárta. Az új akvizíció nélkül az IDS Scheer az első hat hónap alatt a forgalmát 5,3%-kal 91,6 mio. Euróra, (tavaly: 87,0 mio. Euro) az operatív eredményt pedig a tervezetten túl 63%-kal 13,3 mio. Euróra (tavaly: 8,2 mio. EUR) növelte.

A 2003-as üzleti évre a két átvett Plaut részlegtől mintegy 75,0 Mio. Euro forgalomra számítanak. A kelet-európai részlegek, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország mintegy 400 közép- és nagyvállalatot számláló stabil ügyfélkörrel rendelkeznek. Észak- Amerikában, az USA-ban és Kanadában a Plaut fő profilja az SAP-megoldások értékesítése a kis- és középvállali piacon, ami az IDS Scheer általi felvásárlást követően az ARIS üzleti folyamatmenedzsment szoftver, módszertani és tanácsadási kompetenciájával bővül.

A felvásárlást alaposan előkészítés előzte meg: az integráció lépései szakaszos terv alapján kerülnek megvalósításra. Ehhez tartoznak a dolgozók integrációja, az IT rendszer konszolidációja, az üzleti átszervezés és a marketing. Az integrációs- és átszervezési intézkedések már folyamatban vannak, és ez év végéig befejeződnek.
2003. július 29. 08:10

KATEGÓRIA TOVÁBBI PROGRAMJAI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 7. 17:19

Free File Unlocker 5.16

Az egyszerűen használható Free File Unlocker alkalmazás segítségével a felhasználók feloldhatják, átnevezhetik vagy törölhetik azokat a fájlokat, amelyek törlésénél problémák merültek fel (zárolt, nem olvasható fájl, hozzáférés megtagadva stb.)

2024. május 7. 17:14

Simple MP3 Cutter Joiner Editor 4.3

A remek, ingyenesen használható MP3 szerkesztő programmal lehet darabolni, egyesíteni, keverni, hangeffektusokkal különlegesebbé tenni zenei állományainkat. Nem csak MP3-at, hanem több mint 15 egyéb hangformátumot is képes kezelni.

2024. május 7. 17:05

Viber: Hívószám-azonosító funkció Android-felhasználóknak

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 16:01

Ingyen Apple Music jár egyes LG okostévékhez

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 13:47

Így bővült a lekérhető videószolgáltatások közönsége 2023-ban

2023-ban is folytatódott a lekérhető filmszolgáltatások (streaming) használatának előretörése Magyarországon. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) éves fogyasztói felmérésének legújabb eredményei szerint a tavalyi év végén a 15 év feletti lakosság 41 százaléka nézett rendszeresen mozgóképes tartalmat valamelyik streamingszolgáltatónál.

2024. május 7. 12:04

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

A Jobsgarden kutatása szerint a cégek 62 százaléka tervez foglalkozni a mesterséges intelligenciával a közeljövőben

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 20:39

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Legnépszerűbb programok

SterJo Facebook Password Finder 2.0
letöltések száma: 2337
MEmu 9.1.2.0
letöltések száma: 1761
MiTeC System Information X 5.0.0.0
letöltések száma: 1437
TekWiFi 1.6.0.4
letöltések száma: 600
FireAlpaca 2.11.19
letöltések száma: 596
KStars 3.7.0
letöltések száma: 561
ToDoList 8.3.0.0
letöltések száma: 554
DeleteOnClick 2.6.6.0
letöltések száma: 513
ImageMagick 7.1.1-30
letöltések száma: 453
Java OpenStreetMap Editor 19039
letöltések száma: 437

Letöltés varázsló

Letöltés varázsló

Megjelent a letöltés.com Letöltés Varázslója melynek segítségvel könnyen összeállíthat kedvenc programjaiból egy installáló programot, így pár kattintással telepítheti alap programjait a windowsra.

Adobe oktató videók