Internetes sakkbajnokság

A május 5-én kezdődött I. Internetes Magyar Sakkbajnokságra várják a jelentkezőket, a további előselejtezőkre lehet még jelentkezni. A verseny része a Neumann centenáriumi év IHM által is támogatott eseményeinek.

A gamer-team Kft. által lebonyolított, interneten keresztül zajló sakkverseny előselejtezőkkel kezdődött (ez az első csoport már be is telt), de további előselejtezőkre lehet még jelentkezni a http://topchess.hu/neumann/index.html weboldalon. A hetente hétfőn 19 órakor és csütörtökön 10 és 19 órakor induló előversenyeken minimum 32, maximum 64 játékos indulhat. Az egyes előversenyeken kieséses rendszerben, fordulónkénti újrasorsolással játszanak a játékosok 1 játszmát, 15-15 perc gondolkodási idővel. Döntetlen esetén a sötéttel játszó játékos jut tovább. Egy előverseny 5 vagy 6 fordulóból áll, hossza 3-4 óra. Minden forduló után újrasorsolják a bentmaradó játékosokat. Aki az adott fordulóban nem jelent meg és nem volt erőnyerő, automatikusan kiesik. Az első négy helyezett jut a június 9-11. között megrendezendő döntőbe, ahol egyenes kiesési rendszerben játszanak addig, amíg el nem jutnak a legjobb nyolc játékosig, akik körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket.



A júniusi döntő első 3 helyezettje meghívást nyer az I. Magyar Sakkfesztiválra (Balatonlelle, 2003. június 21-29.), ahol a szállás-, étkezési költségét és az indulási díját ajándékba kapja. Az első helyezett számára a díjat az I. Magyar Sakkfesztivál rendezője, Rigó János biztosítja, míg a 2-3. helyezett számára a Magyar Sakkszövetség ajánlotta fel. Az előversenyek győztesei a professzionális versenyen történő megmérettetés lehetősége mellett könyvjutalomban részesülnek.



A május-júniusi verseny tapasztalatai alapján terveznek egy második szakaszt is szeptember-decemberre; ennek részletes szabályait augusztus 20-ig hirdetik meg. Akkor a cél a 2004-es Nyílt Magyar Sakkbajnokságon való részvétel, és ide a 2003. szeptember 1 - december 5. közötti őszi előversenyeken, majd a december 8 és december 10. közötti őszi idénydöntőn keresztül vezet az út.

2003. május 6. 12:09

KATEGÓRIA TOVÁBBI PROGRAMJAI

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Deloitte és az AWS együtt akarja átterelni a felhőbe az afrikai és a közép-európai országok vállalatait

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 18:21

Mit várnak a cégvezetők a mesterséges intelligenciától?

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 13:29

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Legnépszerűbb programok

SterJo Facebook Password Finder 2.0
letöltések száma: 2306
MEmu 9.1.2.0
letöltések száma: 1700
FireAlpaca 2.11.19
letöltések száma: 568
TekWiFi 1.6.0.4
letöltések száma: 563
KStars 3.7.0
letöltések száma: 542
DeleteOnClick 2.6.6.0
letöltések száma: 494
ToDoList 8.3.0.0
letöltések száma: 446
ImageMagick 7.1.1-30
letöltések száma: 422
Java OpenStreetMap Editor 19039
letöltések száma: 406
CutePDF Writer 4.0.1.3
letöltések száma: 390

Letöltés varázsló

Letöltés varázsló

Megjelent a letöltés.com Letöltés Varázslója melynek segítségvel könnyen összeállíthat kedvenc programjaiból egy installáló programot, így pár kattintással telepítheti alap programjait a windowsra.

Adobe oktató videók