A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

forrás: Prím Online, 2024. február 29. 10:05

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában. 

A Schneider Electric, amely az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, 2022-ben jelentette be, hogy Sustainability Impact Award néven pályázatot hirdet partnerei számára. A kezdeményezés célja, hogy díjazzák azokat a cégeket, amelyek élen járnak a fenntarthatósági törekvések megvalósításában. 

 

A pályázatokat két fő kategóriában adhatták be a vállalkozások, a saját működésük karbonmentesítésében élen járó partnerek a „Sustainability Impact to my Enterprise”, míg a CO2-kibocsátásuk csökkentésében az ügyfeleiket is támogató partnerek a „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában. Idén összesen három hazai társaság kapott díjat a pályázat keretében, egyikük két kategóriában is.

 

A „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában a díjazottak között van az IAG-Profigram Zrt. Az automatizálási mérnöki vállalat többek között távhőszolgáltatók, önkormányzatok, erőművek számára nyújt stratégiai tanácsadást a jelenlegi növekvő energiaár-nyomás, a dekarbonizációs követelmények és a fenntarthatóság támasztotta kihívások kezelésére.

 

 

A cég a fejlett folyamatirányítási megoldások alkalmazásával jelentős megtakarítást ér el stratégiai partnerei számára mind az energiafogyasztásban, mind a CO2-kibocsátásban. Bár az eredményeket erősen befolyásolja, hogy milyen iparágról van szó, a teljeskörű tanácsadással és a folyamatoptimalizálással akár 30-40 százalékkal is csökkenthető az energiafogyasztás.

 

Szintén „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában a Civis Villszer Kft. kapott elismerést. A 2009-ben alapított vállalkozás fő tevékenységei közé tartozik az épület villanyszerelés, ipari világítástechnika, épületvillamosság, valamint egyéb villanyszerelési munkák. A cég nagy hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák alkalmazására, ügyfelei magas szintű kiszolgálására, ennek részeként kínálja a Schneider Electric rendszereit, megoldásait ügyfelei számára. A felügyeleti és adatgyűjtő rendszerek használatával minimalizálják az állásidőt, optimalizálják a működést és növelik a berendezések élettartamát. A cég telepítette Magyarországon az első nagy teljesítményű (180 kW), a Schneider Electric által gyártott egyenáramú e-autó töltőt.

 

A Civis Villszer Kft. díjat nyert a „Sustainability Impact to my Enterprise” kategóriában is. A társaság mind a digitalizálás, mind az elektrifikáció területén jelentős fejlesztéseket valósított meg. Intelligens rendszereket működtet az energiafogyasztás elemzésére és mérésére, előremutató lépéseket tett az energiamixen belül a megújuló energia arányának növelésére, illetve a vízfelhasználás csökkentésére. 

 

A „Sustainability Impact to my Enterprise” kategória másik nyertese és egyben a Sustainability Impact Award idei, magyarországi fődíjasa a Provim Kft. lett. A KÉSZ Csoporthoz tartozó vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak az energiatakarékosságra, a szén-dioxid-mentesítésre és a hulladék csökkentésére. A cégnél intelligens mérőberendezéseket telepítettek, amelyek adatait egy központi energiamenedzsment rendszer dolgozza fel. A Provim járműflottájának 85 százaléka hibrid meghajtású, kizárólag LED izzókat használnak, a műanyag és karton hulladék könnyebb feldolgozására pedig egy speciális présgépet is vásároltak. A hazai megmérettetés fődíjasaként a Provim Kft. képviseli majd Magyarországot a Sustainability Impact Award európai fordulójában. 

 

„Nagy örömmel tölt el, hogy idén is igényes, valóban előremutató megoldásokat, kezdeményezéseket tartalmazó pályamunkákat értékelhettünk a Sustainability Impact Award versenyünk hazai fordulójában. Mi, a Schneider Electricnél abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy nemcsak fejlesztjük és gyártjuk a jövő energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldásait, de saját magunk is használjuk őket, így megtapasztalhatjuk, hogy mekkora előnnyel járnak. Küldetésünknek tekintjük azt is, hogy partnereinket és ügyfeleinket is támogassuk a fenntarthatóbb és energiahatékonyabb működésben. Ehhez persze az is kell, hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat és a jó gyakorlatokat például az olyan kezdeményezéseken keresztül, mint ez a verseny is, hogy minél többen legyünk, akik egy tudatos jövőt formálnak” – mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója az ünnepélyes díjátadón.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36