Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

forrás: Prím Online, 2023. május 29. 10:22

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

 

Egyedülálló szolgáltatáskereső marketplace: tájékoztat és összeköt

 

A Szolgáltatáskereső a Brillit már meglévő céges adatbázisát felhasználva egy publikus – nemcsak vállalkozóknak, hanem magánszemélyeknek is elérhető – online felületet biztosít. Egyfajta interaktív vállalkozói marketplace-t, ahol bárki szabadon böngészhet a szolgáltatók és szolgáltatások között. 

 

A vállalkozók így még több láthatóságot szerezhetnek: saját céges profilt hozhatnak létre, ahol megadhatják elérhetőségeiket, legfontosabb háttérinformációikat (például referenciáikat, tanúsítványaikat, díjaikat), illetve részletesen bemutathatják a szolgáltatásaikat – ezzel is növelve az ismertségüket leendő ügyfeleik körében. A szolgáltatást kereső magánszemélyek vagy cégek pedig sok időt és energiát megspórolva könnyedén találhatnak rá azokra a vállalkozókra, akikre épp szükségük van. Legyen szó akár építőipari- vagy marketing szakemberről, könyvelőről, webfejlesztőről, grafikusról vagy épp klímaszerelőről.

 

A Szolgáltatáskereső ugyanakkor hatékony és gyors megoldást nyújt a pályáztatásban és a költségtervezésben is, hiszen a megbízók másodpercek alatt kérhetnek és hasonlíthatnak össze árajánlatokat, amelyek közül gyorsan kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. Sőt, arra is lehetőségük nyílik, hogy a mások által megosztott vélemények alapján tájékozódjanak a leendő partnerről. 

 

 

Egyre nehezebb az „üzleti partnerkeresés”

 

A Brillit.com eredeti ötlete abból a tapasztalatból indult ki, hogy a vállalkozóknak egyre nagyobb kihívást – több erőforrást és időt – jelent az új, minőségi üzleti kapcsolatok kialakítása. Legutóbbi, 400 hazai céggel készített felmérésük is erre mutat rá: a vállalkozások döntő többségének a logisztika (31%), a könyvelés és bérszámfejtés (28%), illetve az építőipari munkák (21%) kapcsán van szüksége külső erőforrásokra, míg IT és a szoftverfejlesztésre kisebb arányban, 12%-ban és 5%-ban. A kutatás szerint azonban éppen ezeken a területeken ütköznek a cégek abba a nehézségbe, hogy csak nehezen találnak alvállalkozót vagy beszállítót – ez pedig hosszabb távon mind az üzletfolytonosságot, mind a profitszerzést veszélyeztetheti.

 

A platform létrehozói ezért egy olyan online üzleti közösséggel szerettek volna megoldást nyújtani a problémára, amely egyfajta digitális cégkatalógusként segíti a beszállítók és a megrendelők közötti kommunikációt és együttműködést, a bemutatkozástól az ajánlattételen át, egészen a szerződéskötésig. 

 

Ezt a digitális üzleti platformot egészíti ki a Brillit legfrissebb újítása, a Szolgáltatáskereső.

 

Minden céges információ egy helyen

 

A Brillit felmérése arra is rávilágított, hogy az üzleti kapcsolatok esetében kiemelten fontos a kommunikáció, és az, hogy rövid időn belül megbízható információkhoz jussanak az érdeklődők. Az erőforrások hiányában a magánvállalkozók, illetve a mikro- és kisvállalkozások esetében ez nem mindig magától értetődő, így gyakran pont emiatt maradnak észrevétlenek a céges beszerzéseken. 

 

„A Brillittel az első perctől kezdve az volt a célunk, hogy támogassuk a vállalkozásokat és minél inkább az igényeikre szabjuk a megoldásainkat. Ezért hoztuk létre a nyilvánosan elérhető Brillit Szolgáltatáskeresőt is, ahol immár bárki böngészhet a kategorizált szolgáltatások között, és ami így segíti láthatóvá tenni a vállalkozásokat minden érdeklődő megbízó számára – legyen az cég vagy magánszemély. A platform egy hatékony eszközt ad a vállalkozók kezébe ahhoz, hogy értékesítsék szolgáltatásukat, hiszen a regisztrált felhasználók saját profiljuk kitöltésével gyakorlatilag egy egyszerűsített céges honlapot hoznak létre. Bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel még több sikeres együttműködéshez segíthetjük hozzá a vállalkozókat és a megrendelőket egyaránt” – fogalmazott Bracsok Norbert, a Brillit vezető fejlesztője.

 

Az első hazai online üzleti közösség továbbra is folyamatos újításokkal igyekszik kiszolgálni a különböző felhasználói igényeket. A regisztrált cégek mostantól igénybe vehetik saját, dedikált Brillit Asszisztensüket is, aki mindvégig személyre szabott segítséget nyújt vállalkozásuk fejlesztésében. A digitális üzleti platform külsejében is teljesen átalakult: az oldal struktúrája átláthatóbbá és felhasználóbarátabbá vált, a fókuszban pedig ezentúl a Szolgáltatáskereső felülete lesz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05