Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

forrás: Prím Online, 2023. március 30. 16:03

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

A Unitree Robotics speciálisan tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett professzionális robotplatformot mutatott be. A távolról irányítható, kamerákkal felszerelt robotkutya segítségével a mentési munkálatokban résztvevő szakemberek számára gyúlékony, robbanásveszélyes, veszélyes vegyi- és radioaktív anyagok kiszivárgásának kockázata esetén is biztosított az helyszíni adatgyűjtés, és a valós idejű adatok alapján történő döntéstámogatás.  

 

 

A Unitree B1 Fire Rescue modell bármilyen terepen, földúton, murvás, homokos, romos területen képes áthaladni, elkerüli a különféle akadályokat, 1,2 m-es mélységig vízben is tud dolgozni, valamint 20 kg rakományt is képes eljuttatni nehezen megközelíthető területekre. A modell felhasználási céltól függően különböző műszerekkel szerelhető, így mindig az alkalmazási területnek és az adott környezetnek megfelelő mérőberendezésekkel (3D képalkotásra használt LIDAR szenzorokkal, légszennyezettség-mérőkkel, panorámakamerákkal, hőkamerákkal, lézerszondákkal, vagy mintagyűjtés céljára használt robotkarokkal) egészíthető ki.

 

 

A Unitree Robotics a világon az egyik első vállalat, amely nagy teljesítményű négylábú robotokat hozott kereskedelmi forgalomba és világszerte vezető szerepet tölt be a kapcsolódó professzionális műszerek és berendezések értékesítésében. Termékeit olyan cégek és intézmények használják széles körben kutatási, oktatási, vagy ipari célokra mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, a Stanford University, a The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore, a Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, a Leica, vagy a DHL. Az Unitree robotjait Kínában számos városban használják katasztrófavédelmi szervek, illetve tűzoltóságok. Magyarországon az Unitree termékeket az INFUZE Robotics forgalmazza.

Kulcsszavak: robot Unitree Robotics

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05