Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

forrás: Prím Online, 2023. március 27. 15:40

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

Olyasmi történt a vasárnapi Cápák Között adásban, ami még soha: Lakatos István, az egyik cápa felajánlotta, hogy 100%-ban megveszi az online feladatlap-készítő eszközt, a Redmentát.

 

Ahogy a többi cápát, úgy a cég alapítóit is meglepte az ajánlat. Visy Zoltán és Mérő Bálint viszont nem ezért jöttek tegnap este a stúdióba. Befektetést szerettek volna álmukhoz, hogy a nemzetközi piacra vigyék az itthon már bevált digitális oktatási eszközt, így biztos lábakon állva tudják tovább támogatni a hazai oktatást.

 

A Redmenta alapítói közel tíz éves fennállásuk alatt végig az oktatás digitalizációjáért küzdöttek online feladatlap-készítő eszközükkel, ami egyre több lehetőséget nyújt tanároknak és diákoknak egyaránt. A legújabb fejlesztéseikkel már mesterséges intelligencia segítségével tudnak a tanárok a hagyományos tananyagból interaktív tananyagot, izgalmasabb dolgozatokat és projektfeladatlapokat készíteni a tanulóknak.

 

Fennállásuk óta megkerülhetetlen szereplők az oktatásban, azonban az igazi áttörtést, és az országos ismertséget a pandémia által életre hívott online oktatás hozta el számukra. 

 

A csapat nemrégiben bemutatkozott az RTL Cápák Között című műsorában is, ahonnan – bár sikerrel vették az akadályokat, felkeltették a Cápák figyelmét és ajánlatot is kaptak – az ajánlat mégsem volt megfelelő.

 

“Cápatörténelmi ajánlatot kaptunk. Minket is meglepett, amikor István fel szerette volna vásárolni a Redmentát teljes egészében, de ez a most ismert Redmentának a végét jelentette volna. Rengeteg terv van még előttünk, ráadásul a jelenlegi tanárainkat sem tudtuk volna cserben hagyni, így elutasítottuk az ajánlatot. Balogh Petya és Moldován András ajánlatán sokat dillemmáztunk. Egy ilyen ajánlat segít a rövidtávú pénzügyi problémákat elkerülni, de hosszútávon visszafogta volna a cég növekedését. Mi viszont magabiztosak voltunk, hogy a rövidtávú gondokat el tudjuk kerülni a Cápák nélkül is. Utólag úgy tűnik, hogy jól döntöttünk.” – mondta Visy Zoltán, a Redmenta vezetője.

 

brancskozosseg.hu

 

Viszont a magyar oktatásban is bőven van még mit csinálni, ezért a nemzetközi piacra lépés mellett egy teljesen új ötlettel álltak elő: azokhoz a nézőkhöz fordulnak, akiknek megtetszett a Redmenta küldetése, és szívesen támogatnák a hazai tanárokat. A magyar Kickstarter-ként elhíresült Brancs csapatával karöltve a közösségi finanszírozás erejét hívják segítségül, hogy megteremthessék a XXI. század oktatási lehetőségét minél több magyar pedagógus és diák számára. 

 

“Tudjuk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem könnyű a költségvetés-tervezés az iskolák és a fenntartóik számára. Szeretnénk, ha a Redmenta országszerte hozzájárulna az oktatás modernizációjához, ezért hívtuk életre a közösségi finanszírozási programunkat, amelyben szülők, helyi vállalkozók vagy az oktatás ügye iránt elkötelezett pártfogók közösen teremthetik meg minél több pedagógus számára a Redmenta Plusz előfizetések fedezetét” – tette hozzá Mérő Bálint, a cég technológiai vezetője.

 

A Redmenta is hozzájárul a felajánlásokhoz, és az előfizetői díjak közel 60%-át elengedik.

 

A részletekről a Brancsközösség  felületén tájékozódhatnak az érdeklődők.: https://brancskozosseg.hu/technologia-innovacio/redmenta-veled-valora-valhat-a-tanulas-forradalma

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05