A Samsung Electronics bemutatta a legújabb üzleti kijelzőit az ISE 2023 kiállításon

forrás: Prím Online, 2023. február 6. 16:37

A Samsung Electronics a fenntartható digitális üzleti kijelzők jövőjét mutatta be a 2023-as barcelonai ISE-n (Integrated Systems Europe), a világ egyik vezető AV és rendszerintegrációs kiállításán. A vállalat az új technológiák mellett az új környezetvédelmi stratégiája által vezérelt környezettudatosságra törekvő megoldásokat is felvonultatta a látogatóknak.

 

A környezettudatosságra törekvő üzleti kijelző rendszerekhez szükséges technológiák

 

Az idei ISE-n a Samsung bemutatta a 2022 szeptemberében bejelentett új környezetvédelmi stratégiáján alapuló fenntarthatósági kezdeményezéseit. A látogatók megtapasztalhatták, hogyan kelnek életre a Samsung környezetvédelmi elképzelései az üzleti kijelzőkben alkalmazott környezettudatos technológiákkal. Ezek a technológiák a termék életciklusának öt szakaszán – beszerzés, gyártás, forgalmazás, felhasználás és újrahasznosítás – alapulnak.

 

A Samsung 2023-as intelligens Signage termékei (QHC, QMC, QBC) 28,5 mm-es vastagságukkal körülbelül 40%-kal vékonyabbak a korábbi modelleknél. Ezáltal a gyártás után a logisztikához szükséges szállítási konténerek száma több mint 20%-kal*  csökkenthető a korábbi modellhez képest. Ezenkívül az intelligens kijelzők támogatják a képernyő fényerejének automatikus beállítását a környező fényviszonyokra reagáló megvilágításérzékelő alkalmazásával, ami segíthet a felhasználóknak az energiafogyasztás automatikus optimalizálásában.

 

A Samsung felhőalapú MagicINFO megoldása továbbfejleszti a távmenedzsmentet, és segít egyszerre több üzleti kijelző és a különböző tartalmak hatékony kezelésében. A Távoli Menedzsment funkció segítségével a felhasználók egyszerűen nyomon követhetik a csatlakoztatott eszközök számát, típusát és hibáját, könnyen kezelhetik a különböző eszközöket, valamint távolról vezérelhetik az olyan beállításokat, mint a képernyő fényereje. Emellett ez a megoldás egyéb funkciókat is kínál majd, többek között az eszközök állapotdiagnosztikáját, amely tájékoztatja a felhasználókat a kábelcsatlakozással, az eszköz hőmérsékletével és a hálózati zavarokkal kapcsolatos problémákról.

 

A Samsung az ISE 2023 kiállításon felfedte a hamarosan megjelenő felhőalapú signage platformját, ami energiatakarékos megoldások széles skáláját kínálja majd, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kezeljék és csökkentsék energiafelhasználásukat. Az új megoldások közé tartozik a valós idejű energiafogyasztás-felügyelet, a fényerősség időzített ütemezése, a fényerő távoli beállítása és az automatikus eszközkezelés. Ez az átfogó platform integrálja és összekapcsolja az LCD-signage-okat, a LED-signage megoldásokat és a B2B TV-ket, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtson.

 

 

Bemutatkoznak az új 2023-as kültéri üzleti kijelzők 

 

A Samsung az ISE 2023 kiállításon új signage termékeket jelentett be. Először is, a vállalat bemutatta a 2023-as kültéri LED-signage modelleket (modellnév: XHB sorozat), amelyeket a sport szektor számára és nevezetességek környékére terveztek. 

 

Az XHB sorozat négy modellben lesz elérhető: P6 (6 mm-es pixelosztás), P8, P10 és P16, amelyek mindegyike elképesztő, 8000 nites maximális fényerősségre képes, miközben tiszta és lenyűgöző képminőséget produkál – akár napfényben is. Továbbá az XHB szabványosított moduláris kivitelezése rugalmas tervezést és telepítést kínál, beleértve a konkáv (maximum 2500R görbület), konvex, S alakú, fascia és 90 °L típusú modulokat.

 

A korábbi modellhez képest kétszer vékonyabb kialakítással az XHB sorozat zökkenőmentesen telepíthető, és a telepítési idő is több mint felére csökkent, ami a nagyobb kényelmet szolgálja. A jobb energiahatékonyságnak köszönhetően az XHB több mint 15%-kal csökkenti az energiafogyasztást elődjéhez képest, így évente körülbelül 2 492 tonna CO2-kibocsátást csökkenthet, ami körülbelül 290 000 30 éves fenyőfa által egy év alatt megkötött CO2 mennyiségének felel meg**. 

 

Az XHB sorozat az ISE 2023-at követően lesz megrendelhető, az első modellek közül néhányat már a 2023-as szezon előtt elektronikus eredményjelzőként telepítettek a világszerte elismert amerikai baseballcsapatok, a New York Mets és a világbajnok Houston Astros hazai stadionjaiba.

 

 

Végül a Samsung egy kisméretű, 24 hüvelykes kültéri kijelzőt (modellnév: OH24B) vezet be az elektromos járművek (EV) töltő piacára. Mivel az EV-k iránti kereslet folyamatosan növekszik, fontos olyan megoldásokat kínálni, amelyek lehetővé teszik az összekapcsolt, élvezetesebb töltési élményt, és értékesítési lehetőségeket biztosítanak a vállalkozások és a kiskereskedők számára.

 

A kültéri üzleti kijelzők a legkülönfélébb körülmények között mind tartósság, mind kültéri láthatóság tekintetében jól teljesítenek. Ezt a nagyfokú ellenálló képességet és sokoldalúságot az 1500 nit csúcsfényerő és a keskeny, fém kialakítás, valamint a víz-, por- és folyadékállóság (IP66, Bemenet védelem) és az IK-10 szintű üvegvédelem biztosítja. A Samsung a gyártás során magas hőmérsékletű, merev folyadékkristályos panelt is alkalmaz, hogy még erős napsütés esetén is megfelelő tartósságot biztosítson a kijelzőnek. A vállalat a kijelző mellett eltávolítható Wi-Fi/Bluetooth tartozékokat kínál, amelyekkel a telepítési körülmények alapján optimalizálható a vételi sebesség. 

 

Az új Kiosk és a Flip Pro exkluzív megoldásai fokozott eszközkompatibilitást biztosítanak

 

A Samsung bejelentette legújabb modelljét, a „Samsung Kiosk” Windows változatát (modellnév: KMC-W) is. A meglévő Tizen (OS) operációs rendszert működtető modell mellett a „Samsung Kiosk” Windows verziója kompatibilis a Windows 10 IoT Enterprise OS operációs rendszerrel, ezzel bővítve az ügyfelek választási lehetőségeit. 

 

Ez az új Kiosk a 11. generációs Intel Core processzort alkalmazza. 8 GB DRAM-mal és 256 GB SSD-vel felszerelve, gyors feldolgozási sebességet és bőséges tárhelyet biztosít, ezzel megfelelve a gyorsan fejlődő iparági igényeknek az egészségügy, a vendéglátás és a kiskereskedelem világában.

 

A vállalat egy új, kizárólag a Samsung Flip számára készült megoldást is bemutatott, amely megfelel mind az oktatók, mind a vállalkozások igényeinek, így egyszerre több eszközhöz is kapcsolódhatnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a PC-n lévő tartalmakat vagy alkalmazásokat áttegyék a Flipre a készülékek összekapcsolásával. A felhasználók a PC-jükről tartalmakat másolhatnak át Flipre, és valós időben megoszthatják azokat, illetve a Flipen bele is írhatnak. Az új megoldás javítja a távmunka lehetőségeit, és zökkenőmentes munkakörnyezetet biztosít azáltal, hogy a felhasználók optimalizálhatják és kihasználhatják a képernyő lehetőségeit más eszközök képernyőjéhez való kapcsolódáshoz.

 

____________________

* A 40 láb méretű konténerenként csomagolt eszközök száma alapján. A beltéri intelligens üzleti kijelzők éves értékesítési volumene alapján 2022-ben.

** Az XHB szén-dioxid-kibocsátásának mennyiségét összehasonlították elődjével (XPR) a 2022-es eladások alapján. 
Az XHB éves szén-dioxid-kibocsátását a Carbon Footprint Calculator (https://www.kcen.kr/tanso/intro.green) segítségével számították ki 2023. január 16-án. (nagyfeszültség, nyár). 
Az XHB faültetéssel egyenértékű szén-dioxid-csökkentő hatását a The Average Amount of Carbon Absorbed by Forest Trees Devised by National Institute of Forest Science, Korea (ver. 1.2) alapján számították ki 2019 júliusában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05