2023-ban is folytatja fejlesztéseit Magyarországon a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. december 28. 12:01

Innovációs hub megnyitása Szigetszentmiklóson, másfél millió eurós beruházás lezárása Kunszentmiklóson, létszámbővítés a Budapesten működő globális beszerzési központban – folyamatos volt a fejlődés idén is a Figyelő TOP200 Gálán Az év innovatív vállalata díjjal elismert Schneider Electric-nél. A társaság jövőre sem vesz vissza a tempóból: magyarországi története legnagyobb beruházását valósítja meg Dunavecsén, ahol mintegy 40 millió euróból épít okosgyárat. 

Jelentős fejlesztéseket és bővülést hozott a 2022-es év is a Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél. A társaság márciusban nyitotta meg a legmodernebb energiamenedzsment és épületautomatizálási megoldásokat bemutató új létesítményét Szigetszentmiklóson. Az Innovation HUB névre hallgató központnak komoly szerepet szánnak a szemléletformálásban és az oktatásban is. 

 

Idén lezárult egy 1,6 millió eurós beruházás a társaság kunszentmiklósi üzemében, melynek keretében új lemezmegmunkáló gépet állítottak be a termelésbe, megújult a festőüzemük, illetve komoly informatikai fejlesztéseket is megvalósítottak. A fejlesztések eredményeként a középfeszültségű kapcsolóberendezéseket gyártó üzemben azzal számolnak, hogy a lemezmegmunkálásban 30 százalékkal nő majd a kibocsátásuk, a festési kapacitás pedig 20 százalékkal bővül, illetve a korszerű technológiának köszönhetően évente 60 százalékkal csökken a gázfelhasználás. A kunszentmiklósi gyárban jelentős, 240 ezer euró értékű digitális transzformációs projekt is megvalósult az elmúlt időszakban. A digitális átállásban elért eredményeknek köszönhetően az üzem tavaly ősszel elnyerte a Smart Factory elismerést a Schneider Electric globális hálózatán belül, és idén sikerült is megtartani a minősítést. 

 

 

A dinamikus bővülést tapasztaltak a vállalat gyöngyösi üzemében is, amelyben meghatározó szerepet játszik egy több ütemben megvalósult, összesen mintegy másfélmilliárd forintos beruházás. A múlt évben lezárt fejlesztés keretében gyárbővítést hajtottak végre, 1800 négyzetméteres alapanyagraktár és hasonló méretű késztermék-raktár épült, illetve egy új lemezmegmunkáló sort telepítettek annak érdekében, hogy saját maguk tudják elkészíteni az egyes termékcsaládok lemezburkolatait. 

 

A cég folyamatos innovációját a hazai szakmai közeg is elismerte, idén a Figyelő TOP200 Gálán Az Év Innovatív Vállalata díjat adományozták a társaságnak. „Nálunk az innováció nem csak a hétköznapi értelemben van jelen, hanem abban is, hogy milyen tudást, szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek, amellyel jelentősen növelhetik energiahatékonyságukat és csökkenthetik költségeiket, illetve károsanyag-kibocsátásukat. Természetesen folyamatosan fejlesztjük berendezéseinket és alkalmazásainkat, amelyek közül több megtekinthető az Innovation Hub-ban is” – mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója. 

 

A vállalat jelenleg is mintegy 2000 főt foglalkoztat Magyarországon és ez a csapat folyamatosan bővül. Budapesten működik a cég egyik globális beszerzési központja, a részleg nemzetközi vezetőjének székhelye is a magyar főváros, innen irányítanak évi 14 milliárd euró értékű beszerzést. Ez a részleg jelenleg 250 főt foglalkoztat, de a tervek szerint a közeljövőben 300 fősre bővül majd.

 

A fejlesztések jövőre sem állnak le a Schneider Electric-nél, folytatódik ugyanis a kivitelezése a cég új, Dunavecsén épülő okosgyárának. A 40 millió eurós beruházás eredményeként megvalósuló 25 ezer négyzetméter területű üzem korunk minden technológiai, fenntarthatósági és digitális elvárásának megfelel majd: karbonsemleges működés mellett és a legfejlettebb ipari technológia segítségével gyártják majd elektromos elosztóberendezések középfeszültségű termékeit.

 

„Az idei beruházásaink és fejlesztéseink, illetve a dunavecsei projektünk is mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk a magyar piac iránt. Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben még inkább felértékelődik a vállalkozások körében az energiahatékonyság, mi pedig készen állunk arra, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal támogassuk a magyar cégeket az ezzel kapcsolatos törekvéseikben. A múlt évben a hazai érdekeltségeink összesített árbevétele közel 340 milliárd forint volt, ezt idén a számításaink szerint sikerül túlszárnyalni és jövőre is további növekedéssel számolunk” – tette hozzá Veres Zsolt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38