3 magyar cég és új növekedési rekord a Deloitte CE Fast 50 listáján

forrás: Prím Online, 2022. december 9. 17:33

A Deloitte Central Europe 2022-es Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból közel 400 pályázat érkezett. A kiemelkedő érdeklődés mellett idén a rangsorra felkerült cégek növekedésének mértéke is rekordot döntött. 

 

A Deloitte CE Technology Fast 50 2022-es program legfontosabb megállapításai:

• A rangsoron szereplő vállalatok átlagos növekedése 2.351% volt

• Idén először lehetett pályázni a Google Cloud-al közös "CE Tech Rocketship!” díjra

• A rangsor fő kategóriájára 9 országból és 5 piaci ágazatból kerültek fel vállalatok

 

A cégek által 2018 és 2021 között elért bevételek alapján idén rendkívüli, 2.351%-os átlagos növekedést értek el a jelentkező vállalatok. Ez az eredmény megelőzi a tavalyi rekordot (2.278%) is, és jóval meghaladja a 2020-es 1.460%-os növekedési értéket. 

 

Ez az év azonban más okból is különleges, ugyanis a Google Cloud immár második éve a program hivatalos regionális partnere. Az együttműködés pedig egy új kategória bevezetését is eredményezte, így idén először elindult a CE Tech Rocketship díj, amely a kiváló minőségű, innovatív megoldásokat fejlesztő vállalatokat ismeri el. 2022-ben a CE Tech Rocketship díjat a lengyel Autenti, az elektronikus aláírás úttörője érdemelte ki. 

 

 

A magyar nyertesek 

 

Az idei évben 3 magyar cég került fel a Deloitte CE Technology Fast 50 rangsorra, ezen felül pedig 3 magyar vállalat részesült Impact Stars minősítésben. 

 

A lista 13. helyén szereplő SnapSoft felhő alapú szoftveres megoldásokat szállít a DACH, US és CE régióban lévő ügyfelei számára. Amazon Web Services partnerként komplex webes problémákat old meg felhő alapon, összeszokott agile fejlesztőcsapatokba szerveződve. Partnereik számára előzetes felmérést követően egyedi szoftveres megoldásokat szállít, az adott kihívás megoldására optimális technológia felhasználásával webes, mobil és cloud környezetben. 

 

A 33. helyen az i4p informatics szerepel. A vállalat az IT biztonság területén tevékenykedik, kriptográfiai (titkosítási) megoldásokat fejleszt. A cég zászlóshajója a Trident HSM, egy fizikai informatikai berendezés, amely védi és kezeli az informatikai rendszerek digitális kriptográfiai kulcsait. Ez az első olyan HSM a világon, amely többszereplős kriptográfiát alkalmaz, így a legmagasabb szintű védelmet nyújtja.

 

A lista 47. helyezettje az Abylon Consulting. A cég gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat kínál az üzleti intelligencia, a fejlett adatelemzés és a kollaboráció területén. Szoftvertermékeik között megtalálhatóak modern adattárház automatizáló és adatelemző eszközök, üzleti és pénzügyi tervezőeszközök, dokumentumkezelési és munkafolyamat-automatizálási megoldások, valamint egy videós ügyfélszolgálati platform.

 

A 2020-ban bevezetett Impact Stars kategóriában olyan cégek kerülnek elismerésre, akik a kiváló termék- vagy szolgáltatáskínálat mellett pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra, az üzleti életre, az innovációra, a környezetre vagy a sokszínűségre. Az idei magyar díjazott vállalatok a Digital Thinkers, a Parkl Digital Technologies és a Talk-A-Bot. 

 

A Digital Thinkers egy digitális innovációkkal foglalkozó ügynökség – termékstratégia, termék design és termékfejlesztés tartozik a fő tevékenységeik közé. Felhasználó- és emberközpontú digitális termékeket készítenek úgy, hogy közben végig szem előtt tartják a felhasználó igényeket.

 

A Parkl Digital Technologies mobilitási szolgáltatóként, elsődlegesen irodaházak számára nyújt digitális parkolási szolgáltatást, valamint elektromos autó töltő üzemeltetést. A Parkl bevezetése támogatja a hatékony ingatlan üzemeltetést, növeli a bérlői elégedettséget, valamint hozzájárul az ESG célok eléréséhez is. Az üzleti megoldásaikon felül továbbá, a Parkl mobil applikációban zárt téri és utcai parkolást, valamint elektromobilitási szolgáltatást kínál a modern városi autósoknak is.

 

A Talk-A-Bot és annak a CHEQ nevű terméke a vállalatok és intézmények legfontosabb kapcsolatait, az alkalmazottakkal, valamint az ügyfelekkel való kapcsolatát digitalizálja. Chatbot alapú keretrendszere kétirányú, titkosított és azonnali reakciót adó kommunikációban köti össze a gyárakat azok (sokszor távoli helyen fizikai munkát végző) dolgozóival, valamint látja el a nagytömegű, repetitív ügyfélkérdések megválaszolását. A technológia hozzájárul a fluktuáció csökkenéséhez, valamint az ügyfélszolgálati tevékenységgel kombinálva a vevőszolgálati kapacitás jelentős bővítéséhez. 

 

"Rendkívül büszkék vagyunk az idei évben beérkezett pályázatok minőségére. A 2022-es program során ismét kiemelkedően innovatív cégekkel volt lehetőségünk megismerkedni, akik a legkülönbözőbb iparágakban tevékenykednek. Ezen felül külön öröm számunkra, hogy idén hat magyar cég is elismerésben részesült. Gratulálunk a hazai nyerteseknek és a Fast 50 programban szereplő valamennyi vállalatnak!” – mondta el Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere és a Deloitte Fast 50 program magyarországi vezetője.

 

A Deloitte Technology Fast 50 a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket díjazza árbevétel-növekedésük alapján. A megmérettetés során rangsorolják, végül külön kategóriákban díjazzák mind az évek óta működő, mind pedig a feltörekvő technológiai vállalatokat. A program magyarországi partnere a Citibank. 

 

A nyertesek teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05