Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

forrás: Prím Online, 2022. december 7. 09:58

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

Az immár 23 éves múltra visszatekintő Üzleti Etikai Díjat ezúttal is az alapítók és az előző év nyerteseiből álló zsűri ítélte oda Kis- Közép- és Multinacionális vállalat kategóriákban. Utóbbiban díjazták az Eaton Magyarországot is.

 

„A cég kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé. Szokatlan, a többi nyertes céggel tartalmilag nem összehasonlítható a sokszínűségre épült etikusságuk. Az érzékenyítés magasiskolája zajlik a vállalatnál. Érdemesek az etikus jelző használatára” – állt a zsűri méltatásában.

 

Lenk István

 

Az Eaton hazai szervezetének mintegy 700, köztük 27 különböző nyelvet beszélő és 41 féle nemzetiségű munkatársa van. Ebből is látszik, hogy a sokszínűség a vállalat egyik különleges értéke.

 

„A cég etikai magatartását az alkalmazottak felé az átláthatóság és az alulról építkezés elvének követése határozza meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a vezetők között 60 százalék feletti a nők aránya. A céges munkacsoportok a különbözőség elfogadásán dolgoznak, legyen az a nemek közti egyenlőség, a nemi irányultság, a hit vagy a megváltozott munkaképességűek kérdésköre” – Lenk István, az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. ügyvezető igazgatója, kitérve a cég társadalmi felelősségvállalás terén betöltött szerepvállalására. „A fordított toborzást a fogyatékkal élő munkatársak kiválasztására használjuk. Ennek során nem egy adott munkakörre keresünk embert, hanem először a munkavállalót választjuk ki, és megvizsgáljuk, hogy tud-e az irodai környezetben dolgozni. Ezután megkeressük számára a neki leginkább testhezálló munkakört. A fogyatékkal élők foglalkoztatása érdekében érzékenyítő tréningeket is tartunk, de felelős nagyvállalatként keressük a további lehetőségeket, amellyel bármivel könnyíthetünk azoknak az életén, akik a körülményeik miatt nehéz helyzetből indulnak. Legutóbbi ilyen projektünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Kurityán Különleges Lakásotthonok 7-18 év közötti, nehéz sorsú, a családi környezetükből államilag kiemelt lakóinak támogatása több mint 10 millió forinttal.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05