Az Oracle-től érkezett az XS Matrix új vezetője

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 27. 11:25

A vállalati szintű, a hozzáférésekhez kapcsolódó kockázatokat felügyelő és licenceket kezelő, saját üzemeltetésű, illetve felhőben is alkalmazható új informatikai szolgáltatást, a TheFence-t piacra vivő XS Matrix csapatát erősíti mostantól Selmeczi János vezető menedzserként (COO). Ebbe a pozícióba az Oracle-től érkezett, ahol az utóbbi időben a magyar pénzügyi és állami szektorra kalibrált szoftver- és felhőmegoldások értékesítésének irányításáért felelt.

Selmeczi János

„Üzletileg és személyesen is motivál az XS Matrix csapatától kapott felkérés. Egy olyan, magyar IT-szakemberek által alkotott, a vállalati belső biztonságra, kontrollra és kockázatfigyelésre fejlesztett megoldást viszünk a piacra, ami nem csak hazánkban, hanem nemzetközileg is egyedülálló.  Valós választ ad a cégek egyik legnagyobb kihívására, a jogosultságokhoz kapcsolódó kockázatok menedzselése. Miután az, hogy ki, mihez férhet hozzá, milyen licenceket használ az nem csupán adatbiztonság szempontjából kiemelt jelentőségű, hanem a költségek, kiadások lefaragása miatt szintén fontos tényező” – mondta Selmeczi János, akinek az új munkakörében az értékesítés vezetése, a viszonteladói és disztribúciós csatornák kezelése, valamint a pénzügyi folyamatok felügyelete is a teendői közé fog tartozni.

 

A szakember, akinek az IT-biztonság a szívügye, korábban két multinacionális informatikai vállalatnál szerezte meg széleskörű értékesítési tapasztalatait. Az Oracle-nél és azt megelőzően a Symantecnél is a közép- és nagyvállalati szektorra specializálódva épített ki értékesítési csatornákat, növelte a termékeladások volumenét és szélesítette az informatikai innovációk piaci lehetőségeit a visegrádi országokban, Dél- és Kelet-Európában, valamint Törökországban. Több mint kilenc éves Symantec-es pályafutása után közel három évig az Avaya Channel menedzsereként dolgozott, ahonnan 2017-ben váltott az Oracle-hez.

 

Az eredetileg nyelvészként diplomát szerző szakember Budapesten és Moszkvában végezte felsőfokú tanulmányait és az egyetemen megszerzett kitűnő angol, orosz nyelvtudása jelentette számára a belépőt az informatika területére, amelyen immár két évtizede dolgozik. Szabadidejében leginkább a zene kapcsolja ki, és saját énekegyüttesében énekel, zongorázik rendszeresen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05