Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 25. 15:10

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

Soha nem volt ilyen kegyetlen a cyber-fenyegetések világa. A Check Point évközi biztonsági jelentése szerint világszerte 42%-os növekedés volt tapasztalható a cyber-támadások terén, jelenleg a zsarolóprogramok jelentik a legnagobb fenyegetést az üzleti szféra számára. Folyamatosan nő a támadások száma, miközben a biztonsági csapatok küzdenek azért, hogy az adatszivárgásokat még azelőtt megállítsák, hogy a kár szétterjedne a különböző eszközökön megjelenő figyelmeztetések és hibás jelzések végtelen sora által okozott zavarok és a kontextust nélkülöző, szűk látókörű támadási vektorok miatt. A hiányos tapasztalatok és az állandó ismerethiány tovább súlyosbítja a problémákat. 

 

Ebben a helyzetben kritikus fontossággal bír, hogy a szervezetek rendelkezzenek biztonsági műveleti központtal (SOC), amely a hét minden napján, napi 24 órában végez megfigyelési és észlelési szolgáltatásokat, valamint reagál a fenyegetésekre. Azonban sokak számára egy ilyen típusú műveleti központ működtetése túl komplex és költséges. Ugyanakkor mostanáig a SOC szolgáltatások nem álltak készen a kihívások kezelésére, mivel az iparág csupán a támadások észlelésére és az eseménykezelésre fókuszált, nem azok megelőzésére. 

 

Craig Robinson, az IDC biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó kutatási elnök-helyettese a következőket jegyezte meg: „A jelenleg elérhető MDR megoldások jelentős része egyszerűen nem foglalkozik mással, mint a cyber-incidensek észlelésével és kezelésével, miközben a biztonsági események megelőzése mostanáig jórészt hiányzott az MDR világából. A Check Point Horizon megelőzést előtérbe helyező stratégiája alapvetően megváltoztatja a zsúfolt MDR piacot.”

 

Dan Wiley, a Check Point Software vezető biztonsági tanácsadója a következőket mondta: „A Horizon titka a megelőzést lehetővé tevő eszközöknek, az iparág vezető elemzőinek és kutatóinak, valamint az innovatív mesterséges intelligenciának az egyedi kombinációja. A Check Point Horizon egy egységes megoldás, mely az infrastruktúra egészében képes működni, és ezzel hatalmas mértékben javítja a cyber-védelmet, megelőzi a támadásokat, miközben csökkenti a fenntartási költségeket.” Hozzátette: „Az MDR szolgáltatás ereje a vele dolgozó emberekben rejlik, és a védelem nekünk a DNS-ünkben van. A Horizon MDR/MPR révén az ügyfelek közvetlenül tapasztalhatják a biztonsági eseményekre reagáló csapatunk munkáját, akik éves szinten 3000-nél is több incidenst kezelnek. Ha Ön nem rendelkezik a 24/7 SOC fenntartásához szükséges erőforrásokkal, mi megoldjuk a feladatot.” 

 

A Check Point Horizon a biztonsági műveletekkel kapcsolatos megelőzésen alapuló megközelítést kínál azzal, hogy a SOC csapatokat ellátja azon eszközökkel és szolgáltatásokkal, melyek szükségesek ahhoz, hogy kevesebb erőforrás mellett, valós időben tudják megelőzni a támadásokat. 

 

• A Check Point Horizon XDR/XPR azáltal, hogy az IT-infrastruktúra egészében észleli, beazonosítja és automatikusan lereagálja a támadásokat, növeli a biztonsági műveletek hatékonyságát. Az innovatív MI technológiáknak és a „big-data” alapú fenyegetés felderítésnek (threat intelligence), melynek alapja a világszerte működő, több százmillió érzékelőnek a rendszere, a Horizon XDR/XPR képes beazonosítani a fenyegetéseket a szervezeten belül, és megakadályozni azok terjedését.

 

 

 A Check Point Horizon MDR/MPR a megelőzést előtérbe helyező MDR szolgáltatás, melynek hátterét a Check Point elit szakértői adják, akik kiemelkedően hatékony SOC-mint-szolgáltatást nyújtanak. A Check Point elemzői a hét 7 napján, a nap 24 órájában monitorozzák a teljes biztonsági rendszert, függetlenül attól, hogy milyen termékek vagy megoldások vannak használatban – munkájuk alapja 25 évnyi eseménykezelői tapasztalatuk, ami lehetővé teszi számukra a történések elemzését, az összefüggések felismerését és megértését. Az ügyfél nevében eljárva reagálnak, illetve javaslatokat tesznek azzal kapcsolatban, hogyan lehet a szolgáltatás egészében megvalósítani a megelőzés alapú gondolkodást.

 

• A Horizon Events teljeskörű esemény láthatóságot biztosít valamennyi Check Point termék számára, ezzel megalapozva a hatékony megfigyelést, kutatást és a fenyegetések vadászatát. Biztonsági szakemberek és elemzők számára tervezték, segíti őket minden biztonsági incidens észlelésében és kezelésében, egyetlen egyszerű és intuitív SaaS felhő megoldással, ezzel értékes időt megtakarítva, valamint csökkentve a rendszer és a működés komplexitását. 

 

 

Marc Upchurch, San Francisco város Közegészségügyi Hivatalának vezető informatikai biztonsági felelőse a következőket mondta: „Korlátozott erőforrásokkal rendelkező közegészségügyi szervezetként mindenképpen olyan cyber-biztonsági céggel kell együttműködnünk, mely alacsony költségeket és jó megtérülést tud biztosítani. A Check Point elkötelezettsége termékei és szolgáltatásai fejlesztése mellett egyértelműen megmutatkozik a környezetünkben tapasztalt eredményekben. Kis csapatunk együttműködése a Horizon MDR/MPR-el lehetővé teszi számunkra cyber-biztonsági céljaink elérését, miközben erősítjük a páciensek biztonságát annak érdekében, hogy szolgáltatásaink zavarok nélkül elérhetőek legyenek a csodálatos városunkban élő és ide látogató emberek számára, az év minden napján, egész nap.”

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50