Magyarország egyik legnagyobb új, automatizált logisztikai központját építi fel az eMAG-Extreme Digital

forrás: Prím Online, 2022. június 26. 11:51

Hamarosan egy új, közel 117 ezer négyzetméteres alapterületű, számos automatizált megoldást is alkalmazó logisztikai központból szolgálja majd ki vásárlóit az eMAG-Extreme Digital. A Dunaharasztiban mintegy 35 milliárd forint értékű beruházással épülő, ultramodern óriás raktár a tervek szerint már az idei karácsonyi szezonban kezdi meg működését – biztosítva a vállalat és a több ezer hazai eMAG Marketplace kereskedő partnere számára a vásárlók által megrendelt termékek gyors és hatékony kiszállítását. A beruházás a Nemzeti Befektetési Ügynökség támogatásával valósul meg. 

A magyarországi e-kereskedelem az elmúlt két évben is megállíthatatlanul bővült: 2021-ben közel 70 millió hazai rendelés által generált 1203 milliárd forintos forgalom pörgette a szektort, stabil harminc százalék feletti növekedést hozva*. 

 

A válság közepette a piacvezető** e-kereskedő előre menekül: egy ultramodern, hatalmas magyarországi logisztikai központ létesítésével biztosítja hatékony működését a következő évekre a másik pillér, az eMAG easybox csomagautomata-hálózat bővítése mellett. A fejlesztést az eMAG-Extreme Digital rohamosan növekvő kínálata önmagában is indokolja, hiszen az eMAG.hu webáruházban mostanra csaknem 4 millió fajta termék található a mosogatókapszulától kezdve az elektromos rollerig.

 

Az ágazat, a digitális gazdaság talán leginkább látható szegmense ugyanakkor nemzetgazdasági jelentőséggel is bír, ennek köszönhetően új raktárbázis a Nemzeti Befektetési Ügynökség támogatásával, az eMAG-Extreme Digital 30 milliárd forintos saját invesztíciója révén valósul meg. A beruházás amellett, hogy tovább erősiti a vállalat és több ezer magyar kereskedői partnere szerepét a magyar e-kereskedelmi piacon, munkahelyeket is teremt a régióban: az eMAG-Extreme Digital az első évben mintegy 350 ember számára biztosít majd munkalehetőséget, de a vállalat várakozásai szerint négy éven belül várhatóan 600 főre bővülhet majd az itt dolgozó logisztikai munkatársak száma.

 

 

“A Nemzeti Befektetési Ügynökség 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a dunaharaszti raktárbázis létesítéséhez az eMAG-Extreme Digital számára, hiszen Magyarország számára komoly előnyt jelent, hogy ez a hat országot kiszolgáló logisztikai központ itthon létesülhet. Ez is jól jelzi, hogy a logisztikai ágazat mostanra a hazai gazdaság zászlóshajójává vált” – jelentette ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, aki megtekintette az eMAG-Extreme Digital kiemelkedő magyarországi beruházását.

 

A Dunaharasztiban épülő 117 ezer négyzetméteres alapterületű logisztikai központ jóval nagyobb lesz az itthon jelenlévő online kereskedők hasonló létesítményeinél, az offline szereplők körében is előkelő helyen szerepel majd új raktárbázisával az átadását követően. A létesítmény jelentős alapterületére tekintettel elengedhetetlen, hogy számos ultramodern robotizált megoldásokkal segítsék az itt dolgozók munkáját, hiszen nem csak magyarországi, de hat további piacra (horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német, cseh) is szállítanak majd innen termékeket.

 

A saját logisztikai központ felépítésén túl eMAG-Extreme Digital több mint 5 milliárd forint értékben ruház be olyan, magas fokú automatizációt kínáló logisztikai eszközök beszerzésébe is, amelyek alkalmazásával tovább gyorsulhat a rendelések kiszolgálása. „Jelentős fejlődésen ment keresztül a magyarországi e-kereskedelmi szektor az elmúlt években: a hazai vásárlók elvárásai is egyre magasabbak, nem akarnak napokig várni egy termék érkezésére, gyorsabb és kényelmesebb átvételre vágynak. Annak köszönhetően, hogy május eleje óta egységesen az eMAG.hu platfromon kínáljuk a teljes szolgáltatási és termékportfóliónkat, lehetővé tette, hogy a technikai és logisztikai fejlesztésekre nagyobb fókuszt helyezzünk. Hamarosan következő fokozatba kapcsoltunk a logisztika terén, és egy minden eddiginél nagyobb raktárbázist építünk ki, hogy minél hatékonyabb, gyorsabb és magasabb minőségű szolgáltatást nyújthassunk a vásárlóinknak. Az új raktárbázis révén nem csupán az eMAG-Extreme Digital saját rendeléseinek kiszolgálása gyorsulhat tovább, hanem annak a több mint hatezer magyarországi és régióbeli vállalkozásé is, amelyek az eMAG Marketplace piactéren kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a hazai vásárlóknak. Beruházásunkkal a hazai kisvállalatokat is segítjük abban, hogy profi internetes kereskedővé válva versenyképesek maradjanak a régiónkban terjeszkedő külföldi online óriásokkal szemben” – mondta el Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője az új bázis bejelentése kapcsán megrendezett sajtóeseményen.

 

Az eMAG-Extreme Digital számára fontos a minél fenntarthatóbb működés: a csomagolások és göngyölegek raktári újrahasznosítása mellett a vállalat folyamatosan bővíti a jelenlegi leginkább környezetbarát kiszállítást nyújtó Easybox csomagautomata-hálózatát. Egy-egy automata ugyanis több mint 50 rendelést képes kiszolgálni, és a visszaküldést is gazdaságos feltételekkel biztosítja. A fenntarthatóság iránti elkötelezettség jegyében a vállalat 150 fát telepít az új dunaharaszti raktárbázis közelében – az első fát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője közösen ültette el a bejelentés napján.

 

Az eMAG-Extreme Digital high-tech dunaharaszti raktárbázisa a romániai székhelyű eMAG-vállalatcsoport első külföldi országban létesített, saját tulajdonú logisztikai központja lesz. A létesítmény építése már megkezdődött, a projekt generál kivitelezője ai Baupartner Construct, amely több hasonló raktárat épített a cégcsoportnak Romániában. A dunaharaszti raktár létesítése az eMAG-cégcsoport hosszú távú stratégiájának fontos része –  melynek keretében mintegy 255 milliárd forintnak megfelelő összeget fektet be a vállalat regionális terjeszkedésbe, technológiába és infrastruktúrába.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09