A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City

forrás: Prím Online, 2022. május 19. 17:10

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City, a hazai forduló győztese pedig továbbjut a Creative Business Cup június végi nemzetközi döntőjébe.

Először kerül megrendezésre idehaza a Creative Business Cup, ami a kreatív iparban működő startupok számára életrehívott versenysorozat és egyben egy nemzetközi közösség is. A Creative Business Cup több, mint 70 országban kerül megrendezésre, ami az innovatív és kreatív startupok legnagyobb seregszemléje és megmérettetése. A versenyt idén már 10. alkalommal rendezi meg a dán központtal működő Creative Business Network. A Creative Business Cup globális verseny mögött a kreatív és innovatív startupokat összefogó és támogató Creative Business Network áll, amely partnerhálózatával a kulturális és kreatív iparágak összekapcsolásán és megerősítésén dolgozik világszerte.  

 

A startup verseny egy remek lehetőség, a tanulni és fejlődni vágyó vállalkozásoknak, hiszen a verseny mögött álló szervezetek kiterjedt nemzetközi hálózattal, tudással, mentorációval és különböző értékes üzleti lehetőségekkel is segítik a résztvevőket. A versenyen való részvétel belépő a világ legkiterjedtebb globális kreatív hálózatába, ahol értékes visszajelzések, workshopok, bootcampek és befektetői találkozók révén építhetik vállalkozásukat a csatlakozó vállalkozók. A Creative Business Cup versenyzői egyben lehetőséget kapnak arra, hogy a hazai és globális megmérettetésen a szakmai zsűri, befektetők, startupok és kiemelkedő üzleti vezetők előtt mutassák be a megoldásukat. 

 

 

Idehaza a  Tech In The City szervezésében kerül megrendezésre a magyarországi döntő, ahol a zsűri által legjobbnak talált startup a június végi koppenhágai BRIGHT iparági konferencián és globális döntőn Magyarországot fogja képviselni. Minden évben az összes nemzeti verseny a Creative Business Cup globális döntőjében csúcsosodik ki, ahol több, mint 80 kreatív szupernóva, briliáns előadó, zsűri tag és befektető találkozik a BRIGHT iparági fórumon, hogy az innováció és a kreatív üzleti erőfeszítések előmozdítására összpontosítsanak. A hazai megmérettetésre azon csapatok jelentkezését várják, akik már működő, vagy a piacra bevezetett termékkel, vagy szolgáltatással rendelkeznek a következő területek egyikén: reklám, média, építészet, kézművesség, design és tervezés, élménytechnológiák, divat, film, videó és fotográfia, gasztronómia, szabadidős tevékenységek, zene, előadóművészet, játék és tanulás, rádió és televízió, szoftver, VR és AR megoldások, és 3D nyomtatás. A kreatív iparágban tevékenykedő startupok a Creative Business Cup Hungary versenyére egészen június 2-ig jelentkezhetnek. A következő oldalon minden fontos tudnivaló megtalálható a versennyel és a regisztrációval kapcsolatban. A kiválasztott startupoknak a 2022. június 10-én megrendezésre kerülő budapesti döntőn lesz lehetőségünk bemutatkozni.

 

 

A Tech In The City és partnerei elkötelezett támogatói a vállalkozói és startup ökoszisztémának, tevékenységük középpontjában a technológiával, digitalizációval és innovációval kapcsolatos szemléletformálás és szakmai tevékenységek állnak. A Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói és startup világ aktív szereplője és a Mediaspace.global, a média, marketing, technológia, szabályozás és innováció vezető szakembereinek globális platformja stratégiai együttműködő patnerként csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

“A hazai közösségek, vállalkozások és szervezetek szoros együttműködésére van szükség, így a kreatív ipar számára is elengedhetetlen, hogy bővüljön és erősödjön az őket támogató hálózat – és végső soron a kulturális és kreatív ágazatot a reflektorfénybe helyezzük.” – jelentették ki a kezdeményezés mögött álló szervezetek képviselői.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05