Több mint 100 játékot próbálhatunk ki az OGEX 2022 ingyenes rendezvényein

forrás: Prím Online, 2022. március 7. 11:21

Kiemelt érdeklődés övezi hazánk legnagyobb gaming roadshowját. Az Országos Gaming Expo-karaván már kilenc nagyvárosban szórakoztatta a gamingre éhes közönséget és informálta az e-sport iránt érdeklődőket. 

„Az Országos Gaming Expo rendezvénysorozat egy új kezdeményezés, melynek célja, hogy közelebb hozza a hazai videójátékos és e-sport világot a vidéken élő emberekhez. Elsősorban fiatalokat és családokat várunk az eseményekre. A rendezvényeken való részvétel díjmentes, de regisztráció köteles. Regisztrálni online az ogex.hu felületén és a helyszínen is lehet” – mondta Biró Balázs György az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke.

 

 

Az OGEX állomásain kipróbálhatók a legnépszerűbb e-sport játékok, készségfelmérőn kiderül, hogy ki milyen szintet érhetne el az e-sportban. A több mint 100 játékállomáson ezek mellett szimulátorok, VR-játékok, Star Wars kiállítás és a rengeteg társasjáték színesíti a programot. 

 

 

A színpadon egész nap beszélgetések, cosplay bemutatók, kvíz, közös játékok várják a közönséget, melynek műsorvezetője a népszerű influenszer, Kiss Imi. A vendégek között pszichológusok, valamint e-sport szakértők járják körbe az e-sport és a gaming témáit, de bemutatkoznak többek között a helyi e-sport szervezetek is, akiket a kiállítók között lehet megtalálni.

 

Nem lehet teljes a nap versenyek nélkül: Granturismo Sport döntő, valamint FIFA verseny színesíti a programot.

 

 

És egy igazi különlegesség: a PC Guru magazin jubileumi kiadványa (30 éves a magazin) csak az Országos Gaming EXPO állomásain elérhető. Retró tartalmak, visszaemlékezések mellett számos izgalmas, mai téma várja a PC Guru régi és leendő olvasóit.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50