Hangprojektor, mélynyomó és szatellit hangszóró a 2022-es Fidelio kínálatban

forrás: Prím Online, 2022. január 27. 20:03

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

A Philips Fidelio vezeték nélküli AV-rendszer a szabadalmaztatott DTS Play-Fi technológián alapul, prémium, alkalmazásvezérlésű multi-room audioplatformot kínál, hogy egyszerű és zökkenőmentes kapcsolatot és streamelést biztosítson a lakásban minden kompatibilis televízió, mobileszköz, hangprojektor és hangszóró között. 

 

Az új Philips Fidelio termékcsalád „intelligens” ökoszisztémával működik, ezáltal minden hangszóró „észleli” másik eszköz csatlakozását, legyen az a Philips Fidelio FB1 hangprojektor Philips Fidelio FW1 mélynyomóval, vagy a Philips Fidelio FSI hozzáadása hátsó sugárzóként, vagy egy második Philips Fidelio FS1 hozzáadása sztereó pár létrehozásához, a termékek az automatikus beállítások által a lehető legjobb akusztikai teljesítményt nyújtják.

 

 

Philips Fidelio FB1 soundbar: a teret betöltő, magával ragadó hangteljesítmény 

A Philips Fidelio FB1 egy diszkrét, karcsú vonalvezetésű 7.1.2 hagprojektor, amelyet kifejezetten a legújabb keret nélküli, minimalista high-end TV-k kiegészítésére terveztek, 15 meghajtóval és 310 W RMS teljesítménnyel, hogy hatalmas, az egész teret betöltő, magával ragadó hangteljesítményt biztosítson. 

 

A hangsugárzó független rekeszekre van felosztva az LCR (bal-center-jobb) szekciók elválasztásához, hogy minimálisra csökkentsék az áthallást és biztosítsák a kiemelkedő felbontást/tisztaságot. Az LCR csatornák mindegyike tartalmaz egy pár középső hangsugárzót is a magashangszóró két oldalán elhelyezve, a klasszikus D'Appolito-elrendezésben, a közép- és magas tartományok jobb integrálása érdekében. A hangprojektor két végén elhelyezett oldal irányú hangsugárzók a hangzást még teltebben sugározzák a helyiségben, a lenyűgöző surround hatás eléréséhez. 

 

További kiterjesztést biztosít a hangprojektoron elhelyezett két speciális Dolby Atmos magas hangsugárzó, amelyek a két mélynyomót tartalmazó, dedikált basszusrekesz két oldalán helyezkednek el.

 

A Philips Fidelio jellegzetes, kiváló minőségű kialakításához tartozik a Muirhead bőrborítás a hangprojektor lekerekített peremén, továbbá az akusztikailag transzparens fémháló. Mindezt úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a Philips prémium TV-modellekhez.

 

  

A Philips Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó: kiváló minőségű hangzás és kivitel

A Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó egy nagy, lefelé sugárzó 8”-os mélyhangszórót tartalmaz, amelyet két, oldalra szerelt, nagyméretű passzív sugárzó egészít ki – „back-to-back” működéssel –, és egy 200 W RMS teljesítményű erősítővel, mély, gyors és részletes basszusokat biztosít. Filmekhez és zenéhez egyaránt ideális. A Muirhead bőr és fa bevonatok, valamint szálcsiszolt alumínium borítás kiváló minőségű, kifinomult megjelenést és érzetet kölcsönöz az FW1-nek.

 

    

A Fidelio FS1 vezeték nélküli hangszóró: prémium design 

A Fidelio FS1 vezeték nélküli hangsugárzó sokoldalú, háromutas, rugalmas kialakítású, ami ideálissá teszi arra, hogy akár önálló egységként, akár sztereó párként, akár 7.1.4-es rendszerben szatellit hangszóróként legyen használható az FB1 és FW1 hangsugárzókkal együtt.

 

A kifinomult felépítés egy előre sugárzó magashangszórót, egy ferdén felfelé sugárzó középhangszórót és egy lefelé sugárzó mélyhangszórót foglal magába, amelyek a doboz külön e célra kialakított részében találhatók. A basszusteljesítményt tovább erősíti két passzív sugárzó. A bőséges 60 W RMS teljesítmény lehetővé teszi, hogy az FS1 közepes és nagyobb méretű helyiségekben is nagyszerűen teljesítsen.

 

A Fidelio FS1 önmagában vagy egy Fidelio AV rendszer részeként is lenyűgözően néz ki, a többihez hasonló prémium európai dizájnnal, Muirhead bőr és fém keverékével. Ez a kiváló minőségű kivitel ritkán található meg ebben a piaci szegmensben. A páratlan, magával ragadó AV élmény eléréséhez az FS1 beépített LED fényforrásokat is tartalmaz, amelyeket úgy terveztek, hogy együtt és szinkronban működjenek a Philips Ambilight TV-kkel – így az Ambilight hatás az egész helyiségre kiterjed.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50