Óriáscég vette meg a magyar Nexogent

forrás: Prím Online, 2022. január 15. 12:50

A logisztikai szegmens egyik legnagyobb globális szoftver-szolgáltatója, a Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is sikeres magyar Nexogen-t, amelynek szolgáltatásait a legnagyobb európai (Girteka) és magyar (Waberer’s) fuvarozók használják. A cég egész szektort forradalmasító, saját fejlesztésű innovációja - akár több millió euróval csökkentve a vállalatok költségeit - jelentősen növelheti a flották kihasználtságát, és olyan égető iparági problémákra nyújt megoldást, mint a sofőrhiány kezelése, a károsanyag kibocsátás mérséklése és az alacsony profitabilitás.

Kevesen gondolnák, hogy napjainkban a legnagyobb európai fuvarozó cégek flottáinak útvonalait egy budapesti irodában, magyar matematikusok és szoftverfejlesztők megfeszített munkájával létrehozott szoftverrel tervezik meg. Ez a sikertörténet a Kovács András és Farkas Márk által alapított Nexogen-hez kötődik, amely cég megoldásai ma már a vezető holland és francia optimalizáló szoftvergyártók termékeit utasítják maguk mögé nyílt tendereken és győzik meg a flottákat üzemeltető fuvarozókat, hogy rábízzák magukat és milliárdos vállalkozásaikat a hazai szakemberek munkájára.

 

A németországi székhelyű, globálisan is meghatározó piaci szereplőnek számító Transporeon érdeklődését is felkeltették a Nexogen eredményei és a két cég közötti szinergiák kiaknázásában ők is vonzó növekedési lehetőséget láttak.

 

„A Nexogen intelligens megoldásainak integrációja hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerünket igénybe vevő fuvarozók tovább javítsanak a járművek kihasználtságán, illetve hatékonyan tervezzék meg a komplexebb megbízásaikhoz szükséges erőforrásokat. A magyar csapat mesterséges intelligencia által vezérelt szolgáltatásaival a flottaüzemeltetők minden szükséges információ, illetve szabály birtokában optimalizálhatják szállításaikat.” – fejtette ki a Transporeon vezérigazgatója, Stephan Sieber. 

 

Az általános európai sofőrhiány, a szigorodó fenntarthatósági követelményeknek való megfelelés, a várakozási idők és az üresjáratok csökkentésének igénye, valamint a költségek jobb kontrollálása olyan igényeket teremt, amit csak digitalizációval lehet megoldani. A Nexogen termékei egy komplex, messze nem evidens optimalizációs problémára szállítanak elegáns megoldást, mely nagy szerepet játszott abban, hogy a cég vonzó befektetéssé váljon a Transporeon számára.

 

„Mindig is arra törekedtünk, hogy egy olyan, évtizedes hagyományokon nyugvó szektorban, mint a fuvarozás, bizonyítsuk az adatok széleskörű felhasználására építő automatizálás és optimalizálás erejét. Az erős magyar mérnöki hátterünkre alapozva kezdettől fogva azon dolgoztunk, hogy a megoldásainkkal a vállalkozások hatékonyságának, nyereségességének támogatásán túl a sofőrök munkafeltételeit is komfortosabbá, tervezhetőbbé és jövedelmezőbbé tegyük. Az általunk képviselt holisztikus szemlélet alkalmas arra, hogy megszüntessük a piacot sújtó általános sofőrhiány káros következményeit, valamint pozitív hatást gyakoroljunk a munkavállalók életére pusztán már azzal is, hogy a hatékonyabb munkaszervezésnek köszönhetően a sofőrök több időt tölthetnek a hozzátartozóikkal. A Transporeon család tagjaként pedig ezután megoldásainkat jóval szélesebb kör számára juttathatjuk el, akár világszerte.” - mondta Kovács András, a Nexogen egyik alapítója, aki hozzátette, hogy az akvizíció lezárulta után is ő, valamint tulajdonostársai, Farkas Márk, Jermann Ádám és Kemény Attila felelnek a vállalat irányításáért.

 

A tranzakció az ilyenkor szokásos hatósági jóvágyásokat követően, várhatóan az első negyedében záródhat le. A tranzakció folyamán az eladók kizárólagos pénzügyi tanácsadója a Heal Partners, jogi tanácsadója a Partos & Noblet Hogan Lovells, adótanácsadója pedig a Tandax Advisory volt.  A Transporeon jogi és tranzakciós tanácsadói feladatait az EY látta el.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14