Megérkezett Magyarország első digitális, zöld iránytűje

forrás: Prím Online, 2021. december 3. 12:27

Találd meg, hol ihatsz a közelben fair-trade kávét, hol vásárolhatsz csomagolásmentesen, vagy éppen hol találod a legközelebbi ökotudatos kozmetikát! A népszerű Green Guide Budapest térkép az online térbe költözött és egy átfogó fenntarthatósági platformként született újjá. Az átalakuláshoz az E.ON Hungária Csoport több millió forintos támogatása adta meg a kezdő lépést, a felület közösségi finanszírozás, illetve egy elkötelezett önkéntes csapat segítségével valósulhatott meg.

 

Zöld térképből fenntarthatósági platform

A Green Guide Budapest projekt egy kétnyelvű zöld térképpel indult 2019-ben, amelyen a belváros parkjai, piacai, bolygóbarát vendéglátóhelyei és más fenntartható vállalkozásai, kezdeményezései jelentek meg, így összekötve a kisvállalkozásokat a tudatos városlakókkal, valamint a fővárosba látogatókkal. A projekt sikerén felbuzdulva a csapat elhatározta, hogy az online térben folytatja a pozitív szemléletformálást és egy átfogó fenntarthatósági platform kidolgozásába fog.

 

 

Ahogy a zöld út folytatódik...

2020 óta a csapat közösségi oldalain keresztül hasznos információk és gyakorlati tippek megosztásával segíti a városlakókat életmódjuk zöldítésében, melynek köszönhetően a Green Guide projektnek mára többezres követőbázisa alakult ki. 2021 tavaszán az E.ON is a kezdeményezésük mögé állt, így valósulhatott meg a projekt fejlesztése és a Green Guide idei célja, az online zöld iránytű. 

 

”Napjaink egyik legizgalmasabb kérdése és egyben legnagyobb kihívása a fenntarthatóság, és az ehhez kapcsolódó ötletek, megoldások. Nemrég indult kampányunkban is erre hívjuk fel a figyelmet. Az E.ON Hungária Csoport stratégiájának fő pillérei közé tartozik a fenntarthatóság, ezt a mindennapi zöld tevékenységeink mellett a közösségépítő programok népszerűsítésével és felkarolásával is szeretnénk minél több emberhez eljuttatni. Ezért is álltunk a Green Guide csapata mellé. Hiszünk a közösség erejében, és úgy gondoljuk, akik a Green Guide Online felületet használják, már tettek is egy előremutató lépést a fenntartható jövőért, és minden egyes lépés közelebb visz minket ahhoz, hogy a gyermekeink számára is élhető bolygót teremtsünk” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON márka- és marketingvezetője.  

 

Green Guide Online: hiteles, hasznos, szerethető

Idén a Green Guide csapata független fenntarthatósági szakértők bevonásával kidolgozott egy kritériumrendszert a vállalkozások felméréséhez, ezzel is megalapozva, hogy a platform hiteles és objektív felületet adjon az oldalon szereplő vállalkozások tudatos törekvéseinek, illetve a fenntartható városi élet bemutatására. 

 

A Green Guide Online célja, hogy hiánypótló módon összefogja a különböző piaci szektorok fenntartható vállalkozásait és a zöld kezdeményezéseket, valamint közérthető és szerethető módon, szűrt információkat közvetítve bemutassa a zöld trendeket, hogy a pozitív inspiráció még több emberhez jusson el, tudatos cselekvésre ösztönözve a városlakókat és a vállalkozásokat is. 

 

 

A fenntarthatóbb mindennapokért épül

A mobilbarát weboldal egyik fő eleme egy térképes, kereshető szolgáltatói adatbázis, mely különböző szűrők és szempontok alapján segít fenntartható szolgáltatókat találni megannyi szektorban, Budapesten és vidéken egyaránt. A legelső vállalkozások már felkerültek, és a csapat várja a további jelentkezőket a folyamatosan bővülő adatbázisba!

 

De nem csak zöld helyeket és szolgáltatókat találunk az oldalon: a platformon helyet kapott a Green Guide korábbi blogjáról már ismert zöld magazin és egy eseménynaptár is, melyek mind a csapat fő misszióit, az edukáció, inspiráció és közösségépítés céljait szolgálják.

 

Kapcsolódj be!

Légy te is a változás része, és csatlakozz a bolygóbarátok közösségéhez! Regisztrálj az oldalra, mentsd el kedvenc tartalmaidat, és adj visszajelzést a vállalkozásoknak, hogy más is szívesen vásároljon tőlük! Ha pedig úgy érzed, vállalkozásodnak helye van a zöld szolgáltatók térképén, itt jelentkezhetsz!

 

A Green Guide új platformjáról és a csapat céljairól egy videó:

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05