Felhasználóközpontú mobilélmény a One UI 4 rendszerrel

forrás: Prím Online, 2021. november 17. 15:23

A Samsung bemutatja a One UI 4 felhasználói felületet, amely elsőként a Galaxy S21 sorozat készülékein, így a Galaxy S21, a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra okostelefonokon lesz elérhető. Az új testreszabhatósági és adatvédelmi funkciókkal érkező rendszer minden felhasználó számára elérhetővé teszi a Galaxy Ökoszisztéma előnyeit és új szintre emeli a mobilos felhasználói élményt. 

„A célunk, hogy minden felhasználó számára a lehető leggyorsabban biztosítsuk az elérhető legjobb mobil élményt – mondta el Janghyun Yoon, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a Szoftverplatformokért felelős csapatának vezetője. – A One UI 4 pontosan ezt teszi lehetővé számunkra. A személyre szabhatóság új szintjét és a legújabb adatvédelmi megoldásokat hozza el a Galaxy okostelefonokra, de itt nem állunk meg. Hamarosan további Samsung okostelefonokon és tableteken is elérhető lesz a frissítés, így a teljes ökoszisztémánkban egységes élmény várja a felhasználókat.”    

 

A te Galaxy készüléked, a te stílusod 

A One UI 4 egy teljesen személyre szabott mobilos élményt tesz lehetővé, amelyben a készülék a felhasználó igényeinek megfelelően segíti annak mindennapjait. A Színválasztóhoz hozzáadott számos új árnyalattal könnyen egyedivé tehető a kezdőképernyő, az ikonok, a gombok vagy éppen a háttér kinézete. Az újragondolt widgetekkel még részletesebbek a testreszabási lehetőségek, így a felhasználók a saját stílusukhoz igazíthatják a teljes felületet. Ezek mellett kibővült a közvetlenül a billentyűzetről elérhető emojik, GIF-ek és matricák választéka is. 

 

A legfontosabb adatok védelme 

Az adatbiztonság elképzelhetetlen erős védelmi megoldások nélkül. A One UI 4 a Samsung legújabb biztonsági funkcióival érkezik, így a felhasználók maguk dönthetik el, mely adatokat tartsák teljes biztonságban, és mit, hogyan osszanak meg másokkal. A rendszer figyelmeztet, ha egy alkalmazás megpróbálja elindítani a kamerát vagy a mikrofont, az új biztonsági vezérlőpultról pedig minden beállítás azonnal elérhető, egyetlen érintéssel. A One UI 4 felületén a biztonsági beállítások kezelése minden eddiginél egyszerűbb.

 

Csatlakozz a kiterjesztett Ökoszisztémához!

A One UI 4 segítségével a felhasználók még többet hozhatnak ki a Samsung készülékeket és alkalmazásokat összekötő ökoszisztémájából. A Samsung együttműködései az olyan, vezető vállalatokkal, mint például a Google, garantálják, hogy a külső fejlesztők alkalmazásai és szolgáltatásai is zökkenőmentesen használhatók legyenek a vállalat készülékein. Ennek köszönhetően kényelmesen használhatók olyan appok, mint a Google Duo, amellyel magas minőségű videóhívások indíthatók és fogadhatók. A Galaxy Fold, Galaxy Watch vagy Galaxy Tab készülékeken is a megszokott felület várja a felhasználókat, így bármikor válthatnak az eszközök között.  

 

Elérhetőség

A One UI 4 elsőként a Galaxy S21 széria készülékein válik elérhetővé, Magyarországon a 46-dik héttől, ezt követően pedig folyamatosan jelenik meg a korábbi Galaxy S és Note modelleken, valamint a Galaxy A sorozat telefonjain, a kihajtható kijelzős eszközökön és tableteken*. A One UI fejlesztése mellett a Galaxy Watch készülékekre is érkezik egy szoftverfrissítés**, amellyel a felhasználók kibővített egészségügyi funkciókhoz és új számlapokhoz férhetnek hozzá.

 

_________________

*  A frissítés később elérhető lesz a Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note20, Note20 Ultra, S10, S10e, S10+, S10 5G, Note10, Note 10+, Galaxy Fold, Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2, Z Flip, Z Flip 5G, Galaxy A82 5G, A72, A52, A52 5G, A52s 5G, A42 5G, valamint a Galaxy Tab S7 és Tab S7+ készülékekre. Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

**  A frissítés a Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2 és Galaxy Watch3 készülékeken lesz elérhető. Az elérhetőség országtól függően eltérő lehet.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50