Új, az adatok korának megfelelő, rugalmas NAS-rendszerek

forrás: Prím Online, 2021. október 16. 12:40

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

A PowerScale termékcsalád fejlesztéseivel a vállalatok bármilyen munkafolyamatot könnyebben kezelhetnek, továbbá a kibertámadásokkal szemben is ellenállóbbá válnak. Az alábbi újdonságokat mutatta be a Dell Technologies: 

•  Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-ok (A300 és A3000) 75 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak más, hasonló hibrid rendszerekhez képest, és akár kétszer nagyobb teljesítményt biztosítanak a hasonló archív megoldásokhoz viszonyítva. 

•  Az új PowerScale OneFS és DataIQ szoftverfejlesztések javítják a tárhelykezelési, auditálási és teljesítménymonitoring képességeket, ezzel jelentős mértékben leegyszerűsíthetik a fájlok tárolását. 

•  Az API-t használó zsarolóvírusok elleni védelmi képességeket érintő új fejlesztések képesek megvédeni az adatokat a kibertámadásoktól. 

•  A PowerProtect Data Manager szolgáltatással együtt elérhető NAS-védelem egyszerű, modern módon védi a NAS-rendszereket fájlok biztonsági mentésének köszönhetően. Akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár kétszer gyorsabb visszaállítást tesz lehetővé.

Megfelel bármilyen munkafolyamatnak

Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-okkal (A300 és A3000) teljessé vált az Isilon-termékcsalád frissítése. Ezek az új, erősebb hibrid és archív node-ok több CPU magot és memóriát kínálnak, fejlettebb hálózatkezelési lehetőséget és a node-ok teljes kompatibilitását biztosítják a már létező PowerScale- és Isilon-clusterekkel. Például az A300 és A3000 archív node-ok a korábbi generációkhoz képest gyorsabb CPU-val támogatják az aktív és az archív munkafolyamatokat. A PowerScale portfólióban elérhető adatcsökkentő (deduplikáció és tömörítés) algoritmusok további lehetőségeket biztosítanak, amelyekkel akár 2,2-szeres növekedés érhető el a tárolás hatékonyságában. 

 

Node-frissítéseik mellett a OneFS, a PowerScale alapját képező operációs rendszer új fejlesztései között szerepelnek az írható snapshotok, a gyorsabb frissítések, a HDFS ACL-támogatás, az adatcsökkentés – deduplikációs és tömörítési algoritmusok – javítása és a kis méretű fájlok kezelésében tapasztalható javulás. A DataIQ szoftver legújabb verziója még jobb felhasználói élményt biztosít a nagy méretű clusterek esetében, ezenkívül olyan újításokat tartalmaz, amelyekkel átláthatóbban és könnyebben kezelhető a menedzsment felület.

 

Bármilyen munkafolyamat – az edge-től és az adatközponttól a felhőig – könnyen kezelhető a PowerScale portfólió bővíthető NAS-megoldásaival. Például:   

•  A flashalapú node-ok teljesítménye elérhető akár NVIDIA GPUDirect-támogatással is, így biztosítják azt az extrém teljesítményt, amelyre a modern munkafolyamatok, például a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, analitika, genomszekvenálás és EDA (Electronic Design Automation - elektronikus tervezés-automatizálás) esetén szükség van. Tesztek igazolják, hogy 252 GB/s olvasási sebességig lehet skálázni a PowerScale node-ok teljesítményét. És mivel az NVIDIA GPUDirect Storage Partner Ecosystem részét képező PowerScale egyetlen namespace akár 252 node-ig bővíthető.

•  Az archív node-ok a kapacitásnak megfelelően vannak optimalizálva, és kiválóan illeszkednek az archív munkafolyamatokhoz, valamint alkalmas hosszú távú megőrzésre is. 

•  A hibrid node-ok ár/teljesítmény mutatója ideális vegyes munkafolyamatok esetén, például a média és szórakoztatás, egészségügy, analitika és autóipar területén – ahol a SmartPool technológia biztosítja a szükséges teljesítményt.

•  A strukturálatlan adatok felhőalapú tárolási megoldásai a kizárólag felhőalapú, valamint a hibrid környezeteknek kínálnak megfelelő adattárolási platformot és az alkalmazások migrációja nélkül kombinálhatók a felhőszolgáltatók, például az Azure, az AWS és a Google Cloud natív szolgáltatásaival.

 

Rugalmas adatvédelem és dinamikus NAS-védelem  

A strukturálatlan adatok mennyisége exponenciálisan nő, aminek következtében az informatikai környezetek egyre összetettebbé válnak. Emiatt a szervezetek számára folyamatos kihívást jelent, hogy megvédjék az adataikat és NAS-infrastruktúrájukat a zsarolóvírusok támadásaitól és a nem tervezett leállásoktól. A Dell Technologies a Supernával tovább erősíti a PowerScale adatvédelmi megoldását a kibervédelmi bővítmények terén.

 

Világszinten ninden tizenegyedik másodpercben történik egy zsarolóvírusos támadás. A PowerScale-hez készített Superna kibervédelmi és helyreállítási megoldás célja, hogy segítsen a vállalatoknak megelőzni és kivédeni a zsarolóvírusos támadásokat, vagy gyors helyreállítást végezni utánuk. Mostantól a Superna zsarolóvírusok elleni védelmi megoldása a kizárólag felhőalapú környezetekben is elérhetővé válik a Faction által támogatott Multi-Cloud Data Services szolgáltatás részeként. Ezzel a megoldással az ügyfelek a felhőben állíthatják helyre adataikat egy kibertámadás után. Az új Superna AirGap Enterprise továbbfejlesztett automatizálást kínál az Air Gap funkcióhoz. A Superna keresési, helyreállítási és könnyű monitorozási képességeinek új, kiegészítő funkciói tovább bővítik a PowerScale kivételes felügyeleti és ellenőrzési képességeit. 

 

A Dell Technologies bejelentette a gyors fájlszintű helyreállítású Dynamic NAS Protection megoldást, amely a NAS-rendszerek védelmének egyszerű és korszerű módját teszi elérhetővé. A Dell EMC PowerProtect Data Manager szolgáltatással elérhető Dynamic NAS Protection intelligensen és automatikusan skálázódik a teljesítmény igényekhez, miközben védelmet és helyreállítást biztosít minden NAS számára, amely támogatja az NFS-t vagy CIFS-t, beleértve a Dell EMC PowerScale termékcsaládot, valamint a PowerStore és Unity megoldásokat is. Az akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár 2-szer gyorsabb helyreállítást biztosító dinamikus NAS-védelem segít a jobb SLA elérésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09