Digitális ökoszisztéma támogatja a Szent Ferenc Kórház betegeinek terápiáját

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 9. 13:20

A világ egyik legnagyobb okoseszköz fejlesztője és gyártója egy igazi digitális ökoszisztémával támogatja a budapesti Szent Ferenc Kórház betegeinek terápiáját.

A Xiaomi, amelynek a kereskedelmi AIoT platformja a legnagyobb a világon, összesen mintegy 700 ezer forint értékben adományozott okoseszközöket a kórháznak, köztük elektromos rollereket, biztonsági kamerákat, robotporszívókat, pulzusmérő karkötőket, okosórákat és okostelefonokat. A legtöbb eszköz a betegek gyorsabb felépüléséhez, a koronavíruson átesett páciensek utógondozásához járulnak hozzá.

 

A Szent Ferenc kórház az új ökoszisztéma révén távolról is képes felügyelni a betegeket, nyomon követni az állapotuk változását, amelyhez a Xiaomi által biztosított okostelefonokat használják fel. Ezek továbbítják ugyanis a mért adatokat a kezelőorvosoknak, így a betegek akkor is biztonságban lehetnek, ha elhagyják a diagnosztikai eszközökkel felszerelt ágyaikat.

 

A szintén a cég által biztosított elektromos rollereket a kórház dolgozói a későbbiekben akár munkába járásra és minták, például a vérminták laborokba szállítására is használhatják. Ezekkel nagy forgalomban is gyorsabban lehet közlekedni. Előfordul, hogy a kórház vezetése még a minisztériumi vagy egyéb tárgyalásokra is ilyen rollerekkel érkezik. 

 

„Egy pulzusszámmérő képes megerősíteni a diagnózist. A mért értékek jól mutatják a szívritmuszavart és később a kezelés eredményességét is jól tudjuk ezekkel ellenőrizni, például egy pacemaker beültetését követően” – mondta el Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója. 

 

„Az ilyen mérésekre most azért van különösen nagy igény, mert a COVID-betegségen átesett embereknél gyakran lép fel szívritmuszavar. Ám az olyan rendellenességeket is képes egy ilyen okoseszköz kimutatni, mint például a pitvarfibrilláció, ami a leggyakoribb oka a stroke-nak, közkeletűbb nevén a gutaütésnek. Az ilyen egyszerűen mérhető testi paramétereknek a betegségmegelőzésben is fontos szerepe van. A Xiaomi által biztosított eszközök egy egységes rendszert alkotnak, amelynek nagyon egyszerű a kezelése. Szigetszerűen működő eszközöket mi már nem használunk. Adott esetben, a rendszer működtetése egyáltalán nem is igényel emberi beavatkozást, ami nekünk nagyon nagy segítség” – emelte ki a Szent Ferenc Kórház főigazgatója. 

 

Az eszközök alkalmazásáról a Xiaomi Magyarország hivatalos Facebook oldalán videós sorozat is indult, melynek részei megtekinthetőek az alábbi linkeken.

1.  rész

2.  rész

3.  rész

 

„Nagyon örülünk annak, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a kórházi dolgozók munkaterheinek enyhítéséhez, a kórházi terápia és a betegségmegelőzés hatékonyságának javításához” – mondta Wagner Tibor, a Xiaomi Magyarország Country Managere. „A Szent Ferenc Kórház példája azt mutatja meg, hogy az ökoszisztémánk a legkülönfélébb területeken, rendkívül rugalmasan alkalmazható, de mindig jobb életminőséget tesz elérhetővé az emberek számára.” 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38