Várják a jelentkezéseket a Budapest Design Weekre

forrás: Prím Online, 2021. június 16. 13:49

2021-ben 18. alkalommal rendezi meg a Budapest Design Weeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT). A rendezvénysorozat, melynek központi témája a New Standards lesz, október 8. és 17 között hibrid formában valósul meg. A korábbi évekhez hasonlóan a Budapest Design Week idén is lehetőséget nyújt a programsorozathoz való kapcsolódásra.

A Budapest Design Week központi témája 2021-ben a New Standards lesz. A világjárvány utáni ’new normal’, azaz ’szép új világ’, melynek formálásában döntő szerepet kapnak a designerek, és melynek tekintetében még nagyobb szükségünk van a közös fellépésre és az összefogásra, mint korábban bármikor. Az utóbbi egy évben ennek megfelelően a design kevésbé hagyományos területei kerültek előtérbe: a társadalom aktuális kihívásaira válaszokat kínáló social design, a szolgáltatások és folyamatok szervezésében kulcsfontosságú service design, vagy akár a különböző online és digitális termékek tervezésére fókuszáló UX/UI design. Az idei Budapest Design Week számos olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a design e friss területeiről, amely működőképes és hathatós válaszokat tudnak adni a pandémia utáni társadalom aktuális kérdéseire.

 

„A Budapest Design Week lényege a sokszínűség – ennek létrejöttében pedig fontos szerepet játszanak azok a designstúdiók, üzletek, galériák, múzeumok, intézmények, melyek saját programjaikkal, saját helyszíneikkel csatlakoznak a rendezvényhez. Kapcsolódásuk révén nemcsak a műfaji változatosságot tudjuk biztosítani, de azt is be tudjuk mutatni a látogatóinknak, hogy a design a közvetlen környezetünk számos pontján, karnyújtásnyira elérhető" - emelte ki Osvárt Judit, a Budapest Design Week kurátora. 

 

 

„A jelenlegi helyzet kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőt emberközpontúbbá, emberléptékűbbé tegyük, ebben a folyamatban pedig kiemelkedően fontos szerep jut a kreatívipari ágazatoknak és szakembereknek. Emellett fontos, hogy segítséget nyújtsunk a hazai kreatívipari szereplőknek. A Budapest Design Week az egyik legjobb lehetőség arra, hogy felületet adjunk, segítsünk az ágazatnak.” - tette hozzá Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke.

 

A jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki a részvételre jogosultakat. A zsűri az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a jelentkezőket, akiknek a programja szerepelhet 2021-ben a Budapest Design Week-en. A szervezők a zsűrizés során kiemelten előnyben részesítik a kifejezetten online formátumokra (pl. élő bejelentkezés, webinar) kifejlesztett programokat. Fontos feltétel, hogy a csatlakozni kívánó programnak a Budapest Design Week időtartama alatt kell megvalósulnia.

 

A szervezők számára kiemelt fontossággal bír a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása. Tekintettel a koronavírus-járványra, a védnök és a szervező a 2021-es évben a részvételhez kapcsolódó díj megfizetésétől eltekintenek, ezáltal is hozzájárulva a hazai designvállalkozások bemutatkozásának elősegítéséhez, valamint a kreatívipar és a gazdaság élénkítéséhez.

 

A jelentkezéseket „Budapest Design Week jelentkezés” tárgyú e-mailben 2021. június 30-ig várják a designhet@designhet.hu címre, a tervezett program vázlatos leírásával.

Részletes pályázati felhívás:  https://budapestdesignweek.hu/2020/a/files/BDW2021_felhivas.pdf 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50