A Huawei saját felhasználói felülete megnövelt adatbiztonságot és vadonatúj funkciókat kapott

forrás: Prím Online, 2020. december 20. 11:43

Gyorsabb és intuitívabb felhasználói felülettel, továbbfejlesztett adatbiztonsággal és vadonatúj funkciókkal érkezik decemberben az EMUI 11. A Huawei októberben bemutatott, legújabb felhasználói felületét még idén több mint 20 okostelefonra és tabletre elérhetővé teszi a vállalat, márciusig pedig további készülékre is elérhetővé válik. 

Új funkcióival az EMUI 11 jelentőset lép előre elődjéhez képest. Az EMUI 10 elindítása óta a Huawei felgyorsította a frissítések bevezetésének ütemét. Decemberben a következő készülékek frissíthetnek az új verzióra: P40, P40 Pro, P40 Pro+, Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro 5G. 

 

Márciusig pedig fokozatosan a következő készülékekre is elérhetővé válik az EMUI 11: Mate Xs, Nova 7, P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS, Mate 20 X, Mate 20 X (5G), Nova 5T, MatePad Pro, MatePad Pro 5G, MediaPad M6.

 

Tudósok fejlesztették az ergonómiát

A művészet és technológia tökéletes összhangja – ez az EMUI 11 felhasználói felülete. Az új, Always-On-Display (AOD) lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes mértékben személyre szabják képernyőjüket. Piet Mondrian festő képei ihlette új AOD színvilágának fő elemei a vörös, a sárga és a kék, de a felhasználók szabadon választhatnak a szivárvány minden színéből. Egészen személyessé tehetjük a felületet: akár aznapi ruhánkhoz is alakíthatjuk kijelzőnk színeit. Ehhez elegendő lefényképezni a ruhát, az intelligens algoritmusok pedig elvégzik helyettünk a kalibrálást.

 

 

Folyamatos munka és szórakozás – akár több eszközön

Az EMUI 11 újdonsága a Long-take Animations alkalmazás, ami megszünteti a hirtelen átmeneteket a megnyíló elemek között, ezáltal kellemesebb, dinamikusabb a szoftver hatása egyúttal javítják a folytonosságot, növelik a vizuális élményt. 

 

A jelenlegi felhasználók számára nem ismeretlenek az EMUI Smart Multi-Window, Edge Panel, Floating Window és Multi-tasking funkciók. Az EMUI 11 továbbfejlesztette a Smart Multi-Window élményt is. Az új operációs rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több lebegő ablakot (Floating Window) nyissanak meg. Ezek az ablakok kicsinyíthetők az új Quick Ball-ra, amely kibővíthető úgy, hogy az összes bezárt ablak egyetlen érintéssel gyorsan megjelenjen. Továbbá, a felhasználói visszajelzésekre reagálva az EMUI 11 támogatja az állítható méretű ablakokat azok sarkának húzásával.

 

A MeeTime vagy a Multi-Screen Collaboration az EMUI jellegzetességeivé váltak. Ezek az innovatív technológiai megoldások lehetővé teszi az eszközök számára, hogy megosszák egymással szoftveres képességeiket, a folytonosság élményét biztosítva. Így a felhasználók egy mozdulattal válthatnak eszközeik között és folytathatják a munkát, vagy nézhetnek tovább videókat. 

 

A fejlesztéseknek köszönhetően a Multi-Screen Collaboration kezdetben kettő, a későbbi frissítésekkel majd három aktív ablakot is támogat. Ez különösen hatékonyan használható például az online órákon való részvétel közben: az első ablakot a közvetítés megtekintésére, a másodikat jegyzetelésre, míg a harmadikat chatelésre használva.

 

 

Biztonság a legfölsőbb szinteken

A Huawei továbbra is elkötelezett a felhasználók személyes adatainak védelme mellett. Az EMUI 11 új, minden eddiginél fejlettebb adatvédelmi funkciókkal is rendelkezik, kiemelten a GDPR területén. A CC EAL5+-on elért legmagasabb szintű adatvédelmi értékelés TEE OS mikrokernellel kiegészítve gondoskodik arról, hogy adataink ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Képek átvitele során a felhasználók könnyedén megtisztíthatják a fájlt minden érzékeny személyes adattól, például a helytől, az időtől és a használt eszköz részleteitől, mielőtt elküldenék azt. A titkosított jegyzeteket, valamint személyes megjegyzéseket is biztonságban tarthatják azáltal, hogy azokat PIN-kóddal vagy biometrikus zárral rögzítik.

 

Már bétatesztelhető a Harmony OS 2.0

Wang Chenglu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának szoftvertechnológiáért felelős igazgatója a Huawei Fejlesztői Napján bejelentette, már elérhető a HarmonyOS 2.0 fejlesztői béta verziója okostelefonokhoz. Ez mérföldkőnek számít a mindent átfogó HarmonyOS ökoszisztéma felépítésében. A 2.0 béta iránt érdeklődő alkalmazások fejlesztői a HUAWEI Developer hivatalos weboldalán jelentkezhetnek a programra.

 

A HarmonyOS technológiája a Futuristic Internet of Everything elvén készült, segítve olyan, úgynevezett "szupereszközök" létrehozását, amelyek a korábban fizikailag független eszközökből származó szoftverek és hardverek összevonásával jönnek létre. A vadonatúj operációs rendszer a Seamless AI Life segítségével még jobban tud alkalmazkodni a felhasználó igényeihez és minden elképzelhető felhasználói igényre felkészült.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50