Diákok digitális oktatását segíti a Sberbank

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 16:50

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

A köznevelési intézmények digitális munkarendjének tavaszi bevezetését követően számos iskolában előfordult, hogy családok ajánlották fel a már nem használt számítógépeiket, okoseszközeiket, hogy a szegényebb sorsú diákok is elérjék az online oktatási anyagokat és részt vehessenek a tanórákon. 

 

A Sberbank szerint most kiemelt fontosságú, hogy erre a kihívásra a bankszektor is pozitív választ tudjon adni, ezért csatlakozott az iskolákat, pedagógusokat, illetve rászoruló diákokat érintő, digitális felzárkóztatását célzó adományozási programhoz. A hazai pénzintézeteket tömörítő Magyar Bankszövetség „JÓTETT Bank” kezdeményezésén belül hirdette meg 2020. november 30. és 2021. január 15. között a Digitális Gyorsítósáv adományprogramját. Eszközadományával a Sberbank is segítséget kíván nyújtani, hiszen a koronavírus miatt kialakuló helyzet szükségessé tette a digitális oktatás eszközrendszerének megteremtését.

 

„Az alapvető digitális készségek elsajátítása ma már a fiatalok mindennapi boldogulásának feltétele. Az eszközadománnyal mi is szeretnénk hozzájárulni az infokommunikációs felzárkóztatáshoz, a digitális oktatás támogatásához és ezáltal az egyenlő esélyek megteremtéséhez” – hangsúlyozta Szabó Richard, a Sberbank Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05