Újabb jelentős 5G-hálózat kiépítésében vesz részt az Ericsson a régióban

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 19:10

Az Ericsson és a távközlési infrastruktúra nagykereskedelemmel foglalkozó CETIN ötéves szerződést írt alá az 5G csehországi kialakításáról. A szerződés értelmében a CETIN hálózatának modernizációjához az Ericsson szállítja a szükséges eszközöket, így a meglevő, hagyományos hálózatot gyors és nagykapacitású 5G hálózattá alakítják át. 

A megállapodás szerint az Ericsson a CETIN teljes működési területén – amely Csehország területének közel kétharmadát jelenti, ideértve az ország legsűrűbben lakott területeit Prágát, Brnót és Ostravát – több mint 4 000 bázisállomást modernizál. A CETIN számos távközlési szolgáltatóval működik együtt Csehországban, ügyfelei között található a T-Mobile és az O2 szolgáltató is. Az együttműködés révén olyan modern, 5G alapú megoldások válhatnak elérhetővé, mint a hálózatba kapcsolt közüzemi és egészségügyi szolgáltatások, a kiterjesztett és virtuális valóság alkalmazások, és az ezekben rejlő hatalmas lehetőségek.  

 

www.ericsson.com
 

Az 5G-hez hasonló, kritikus fontosságú nemzeti infrastruktúra elősegíti a gazdaság digitális átállását. Az Analysys Mason 5G-használattal kapcsolatos közelmúltbeli tanulmánya szerint az 5G mintegy 3,718 millió euróval járulhat hozzá a cseh GDP-hez. Innovációs platformként az 5G teljesen új lehetőségeket nyit meg a társadalom számára, az immerzív szórakozástól, az önvezető járműveken át, az okos gyárakig és távolról vezérelt egészségügyi szolgáltatásokig. 

 

Amellett, hogy jobb mobil szélessávot biztosít a cseh fogyasztóknak, a következő generációs 5G-hálózat biztonságos és megbízható kapcsolatot tesz lehetővé a kritikus fontosságú kommunikációhoz, egyebek mellett utat nyitva az ipari automatizálása és a készenléti szolgálatok (pl. mentők, tűzoltóság, rendőrség, katasztrófavédelem) hatékony kommunikációja előtt.

 

Portfolió információk

Az ötéves szerződés kiterjed a CETIN mobilhálózatának teljes modernizációjára Ericsson Radio System termékek és szolgáltatások révén, magában foglalja mind a standalone (SA), mind a non-standalone (NSA) 5G-szolgáltatás kiépítését. Az alkalmazott megoldások között szerepel az advanced Massive MIMO, az Ericsson Spectrum Sharing, az 5G New Radio (NR) vivőegyesítés és a távoli átállás 5G SA-ra. A felhasznált megoldások között található még az Ericsson Antenna System portffóliója, amely növeli a lefedettséget és a kapacitást, valamint energiatakarékosabb hálózati működést tesz lehetővé. Az azonnali hatállyal életbe lépő szerződés értelmében, 100 százalékban az Ericsson által biztosított rádió-hozzáférési hálózat (RAN) kialakítására kerül sor.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15