Debrecenben is elérhető a Közlekedési Mobiljegy

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 30. 13:50

Sikeresen elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a debreceni Közlekedési Mobiljegy szolgáltatását is, így már 7 megyei jogú városban, valamint a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járatain érhető el applikáción keresztül a közösségi közlekedésben résztvevők számára a készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldás.  

A Közlekedési Mobiljegy szolgáltatást Debrecenben 2020. október 1-én vezetik be, amely a városban a helyi járatokhoz (128 db autóbusz, 26 db trolibusz, 28 db villamos) kapcsolódóan biztosítja a menetjegy felhasználását és ellenőrzését. A debreceni menetjegy díjtermék megvásárolható a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói (Simple by OTP, VOXPAY) alkalmazásaiban is. 

 

Az utasnak le kell töltenie mobiltelefonjára a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Közlekedési Mobiljegy, vagy valamelyik viszonteladó applikációját, ki kell választani Debrecen város nevét.   

 

Érvényesítő matrica kerül elhelyezésre minden, a debreceni helyi közösségi személyszállításban résztvevő járművön, amelyet felszálláskor a mobiltelefonnal kötelezően be kell olvastatni, érvényesíteni. Az applikáción keresztül megvásárolt és érvényesített vonaljegy egyszeri utazásra használható fel. Az utazásra jogosító díjtermék érvényességének ellenőrzése a járművezető által szemrevételezéssel, a jegyellenőrök által az ellenőri készülékkel valósul meg.  

 

A vonaljegy ára, valamint érvényességére, felhasználhatóságára és visszaváltására vonatkozó információk a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Üzletszabályzatában és annak részét képező Díjszabásban találhatók. 

 

A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához a felhasználó telefonján aktív adatkapcsolat szükséges 

 

„Fontosnak tartjuk a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Közlekedési Mobiljegy szolgáltatásának bevezetését Debrecenben is. Az utasaink számára kényelmes, gyors jegyvásárlási lehetőséget tudunk nyújtani a bevezetésével. Egyelőre csak vonaljegyet lehet így vásárolni. Ez azonban egyfajta „teszt üzem” is lesz, hiszen, ha jól működik, a jövőben az üzemeltetési törvényi keretek változása esetén elgondolkodunk a kiterjesztésében a többi értékszelvény vonatkozásában is.”  - nyilatkozta Nagy Attila József a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. 

 

„Reményeink szerint a Közlekedési Mobiljegy szolgáltatást az ország egészében be tudjuk vezetni, ezzel olyan átjárható megoldást kínálunk a felhasználóknak, amivel egy applikácó segítségével szinte az összes közösségi közlekedési eszközt igénybe lehet venni, így hagyományos jegyvásárlás nélkül megoldható az egész ország beutazása. A Közlekedési Mobiljegy fejlesztése során törekszünk arra, hogy olyan innovatív megoldásokat biztosítsunk az utazóközönség számára, amellyel utazási kényelmüket növeljük és egyúttal csökkentjük a készpénz használatot” – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. 

 

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50