Hírek első kézből, a rádióból

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 17. 19:53

Az emberek jelentős részét érdekli a világ történései, és szomjaznak a friss hírekre. A mai felgyorsult világunkban már nem kell napokat várni, mire a nyomtatott sajtóban megjelennek az aktualitások, hiszen az internet segítségével egy fontos esemény gyakorlatilag másodpercek alatt bejárhatja az egész világot. 

Ez viszont azt is magával hozza, hogy valóságos hírdömpingben éljük mindennapjainkat, ám a tömérdek elfoglaltság mellett egyszerűen nincs időnk órákig nézni a hírműsorokat vagy olvasgatni az online hírportálokat. Egy hagyományos, jól bevált médium segítségével viszont akár egyéb tevékenységek közben sem maradunk le az aktualitásokról: ez a rádió.

 


 

Ha nem csak a szórakozás a cél

 

Napjainkban a többség főleg a zenék miatt hallgat rádiót - könnyebben megy vele a házimunka, kevésbé tűnik unalmasnak az utazás, és még a rossz hangulaton is segíthet. Ezért a csatornák nagy részének is a zene a fő profilja, a széles választékban pedig bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. 

 

Azonban akadnak, akik másra vágynak. Akik a rádióban nem a szórakozás, hanem az információ forrását látják. Akik többet szeretnének, mint óránként egy pár perces összefoglalót a világ történéseiből. Nekik sugároz a Klubrádió.

 

A csatornát a Magyar Autóklub indította 1999-ben. A fő céljuk a közlekedési, balesetmegelőzési hírek átadása volt, melyet a nap 24 órájában közvetítettek Budapesten és környékén. Akkoriban ez kuriózumnak számított, hiszen az európai autóklubok közül egyik sem végzett efféle tevékenységet. 

 

Pár évvel később azonban tulajdonosváltás történt, mely gyökeres változást hozott a csatorna életébe. Immár megújult szerkesztőgárdával, új tematikával működtek tovább, és áttértek a vélemény- és hírműsorokra, melyeket azóta is töretlenül sugároznak. 

 

Hírek tengerében

 

A Klubrádió a 2000-es években élte analóg sugárzásának fénykorát, ugyanis ekkor már nem csak a fővárosban, hanem például a Balaton környékén, az Alföldön, illetve az észak-dunántúli régióban is fogható volt. 2010 után azonban ezeket a vidéki frekvenciákat egytől egyig elveszítette, így napjainkban már ismét csak Budapesten sugároz.

 

Mindez azonban az internet korában már egyáltalán nem probléma, ugyanis a Klubrádió az Online Rádió weboldalán gyakorlatilag a Föld bármely olyan pontján hallgatható, ahol hozzáférünk az internethez.

 

Ha pedig bekapcsolódtunk az adásba, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen fontos információról sem maradunk le. A műsorvezetők naponta több alkalommal is tájékoztatnak a legfrissebb hírekről, de emellett számos tematikus programot is sugároznak.

 

Legyen szó akár környezetvédelemről, a legújabb tudományos felfedezésekről, az ingatlanpiac alakulásáról, az állatvédelem helyzetéről, kulturális eseményekről, sportról, politikáról, gazdaságról, a Klubrádió minden területen igyekszik kielégíteni az információkra éhes hallgatóinak igényeit.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09