Értékteremtés és környezetvédelem

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 8. 16:33

A magyar légiforgalmi szolgálat alapértékként tekint a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra. Amellett, hogy a vállalat számos olyan intézményt segít, amelyek az oktatás, a sport, a kultúra vagy épp a szociális ellátás területén tevékenykednek, szívesen áll a helyi közösségek életminőségét javító kezdeményezések mellé. Az alábbiakban a HungaroControl támogatásával megvalósult beruházások közül mutatunk be néhányat.

Sportparádé a II. kerületben

Jobban megismerni a környéken elérhető sportolási és művészeti lehetőségeket, valamint egymást – így foglalhatnánk össze a 6. Hidegkúti Sportparádé alapvető célját. A HungaroControl által támogatott, 2019. szeptemberi rendezvénnyel a helyi önkormányzat arra hívta fel a kerületben élők figyelmét, hogy milyen kivételes természeti környezetben található az otthonuk. Mivel a közös mozgásnak, alkotásnak, a játék során együtt átélt élményeknek és a kultúrának közösségteremtő ereje van, így a Sportparádé programjai által egy barátságosabb, élhetőbb lakókörnyezet jöhet létre.

 

Autómentes nap a IX. kerületben

Az európai kezdeményezéshez csatlakozva egy napra teljesen autómentessé vált a IX. kerületi József Attila-lakótelep is, ezáltal egy szabad, zaj- és légszennyezettség-mentes közösségi teret vehettek birtokba az ott lakók, ahol beszélgethettek egymással és szabadidejüket minőségi programokon, társas formában tölthették el. Az autómentes nappal egyidőben tartották a Föld napi rendezvényt is, ahol a HungaroControl támogatásának köszönhetően sokakat vonzó fellépők szórakoztatták a közönséget.

 

Új játszótér Üllőn

A folyamatosan gyarapodó, és immár 12 ezer lelket számláló Üllő város önkormányzata 2019-ben tűzte ki célul, hogy a lakossági igényeknek eleget téve egy korszerű játszóteret hoz létre a gyermekek számára a városi sporttelepen. Az új közösségi értéket teremtő kezdeményezés a magyar légiforgalmi szolgálat segítségével valósulhatott meg. A játszótér tervezése során a játékokat úgy válogatták össze, hogy időtállóak legyenek, ugyanakkor minden korosztály megtalálhassa a kedvére valót közöttük. Az építésnél arra is odafigyeltek, hogy az egészséges gyermekek mellett a sérült kicsik is bekapcsolódhassanak a játékba.

 

Kiss Anita, a HungaroContol kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója, valamint Kissné Szabó Katalin polgármester az üllői játszótér átadóján

 

Turisztikai fejlesztések Pénzesgyőrön

A Bakony turisztikai vonzereje miatt a meglévő infrastruktúra fejlesztése kiemelten fontos Pénzesgyőr számára. A település a HungaroControltól kapott támogatást a Fő utcán található vendégházak felújítására. A házakat a Bakonyba látogató turistáknak szánják, illetve táboroztatási lehetőséget kívánnak biztosítani a nehezebb körülmények között élő gyermekek számára.

 

Újjáéledő turistaparadicsom Porván

A bakonyi Porva településvezetésének szívügye, hogy szűkebb és tágabb környezetét védje, óvja és élhetőbbé tegye. Az elmúlt években – többek között a HungaroControl által biztosított forrásoknak köszönhetően – a falu sokat szépült, és javult az ott élők komfortérzete. Ennek a missziónak része volt a Magas-Bakony túraútvonalainak és az azok mentén elhelyezkedő pihenőhelyek kialakítása, gondozása, amiben szintén nagy érdemei voltak a hazai légi navigációs szolgáltatónak. Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeképpen most már jelzett úton juthatunk el a lélegzetelállító szépségű Pápalátó-kőhöz és tematikus túraútvonalakon barangolva ismerhetjük meg a környék állatvilágának életterét és szokásait.

 

Tündöklő park Ecseren

A HungaroControl támogatásával éledt újjá Ecser központja. Az itt található Grassalkovich téri park közösségi térként és találkozóhelyként szolgál az itt élőknek, illetve az ide érkezőknek. Rendezett zöldfás környezet, bokrok, virágok, padok és – a biztonságos közlekedést szem előtt tartva – kivilágított járda várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kulcsszavak: +céginfo HungaroControl

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15