A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 15:58

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

A Siemens az Xcelerator portfólióba tervezi beépíteni az UltraSoC technológiáját, a Mentor Tessent szoftver termékcsomag részeként. Az UltraSoC-kal kiegészülve a Siemens olyan egységes, adatvezérelt infrastruktúrát tud kialakítani, mely nem csak javíthatja a termékminőséget, a biztonságot és a kiberbiztonságot, de egy átfogó megoldás is, melynek segítségével a félvezetők ágazatába tartozó ügyfelei megbirkózhatnak legfontosabb problémáikkal, köztük a gyártási hibákkal, a szoftver- és hardverhibákkal, az eszközök korai meghibásodásával és elhasználódásával, az üzembiztonsággal és a rosszindulatú támadásokkal. 

 

„Az UltraSoC felvásárlásának köszönhetően a Siemens ügyfelei számára mostantól nem csupán a „tesztelésre tervezés” elérhető az egylapkás rendszerekhez, hanem egy átfogó „életciklus-kezelésre tervezés” is, melynek része az üzembiztonság, a biztonság és az optimalizálás” – mondta Brady Benware, a Siemens Digital Industries Software Tessent üzletágának elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. „A továbbfejlesztett kialakítást a kockázatok észlelésére, mérséklésére és megszüntetésére kihasználva a SoC teljes életciklusa során ügyfeleink drámai javulást érhetnek el a számlázásig eltelő idő, a termékek minősége és biztonsága, továbbá a nyereségesség terén is. A Siemens részeként a gyorsan fejlődő üzletágban tevékenykedő és tekintélyes ügyfélkörrel rendelkező UltraSoC a Tessentet kiegészítve valóban egyedi kínálatot alakíthat ki a piacon.”

 

Az UltraSoC a megfigyelő hardverek összetett SoC-kbe való beágyazásának úttörője, mely a gyártástól a felhasználásig terjedő analitikai képességeket tesz elérhetővé. E képességek célja a szilíciumlapkák tesztelési folyamatának felgyorsítása, a termék teljesítményének optimalizálása és annak megerősítése, hogy az eszközök az üzembiztonság és a kiberbiztonság szempontjából „terv szerint” működnek. A Tessent a SoC-k tesztelésre tervezési (DFT) megoldásainak egyik piacvezetője, és a Tessent Biztonsági Ökoszisztémáján keresztül az autóipari üzembiztonság terén is bizonyította képességeit. Az egymást kiválóan kiegészítő kétféle kínálat egy komplett megoldáscsomag alapja, mely lefedi a félvezetők tervezését és gyártását, az üzembiztonságot és a kiberbiztonságot, valamint a termékek működésének optimalizálását a terepen.

 

A Siemens és az UltraSoC technológiáinak ötvözése a félvezető termékek teljes életciklusa során előnyökkel jár, az SoC-k szerkezeti, elektromos és funkcionális képességeit is beleértve, és a Siemens átfogó digitális ikrét is támogatja, ahol a tényleges eszköz megfigyelését az UltraSoC biztosítja.

 

„A Siemens hihetetlen csapatának, eszközeinek, ipari know-howjának és méretének köszönhetően az UltraSoC megvásárlása felgyorsítja jövőképünk megvalósítását” - mondta Rupert Baines, az UltraSoC vezérigazgatója. „A világ egyik elsőszámú technológiai vállalatának részeként az UltraSoC még jobban tudja majd szolgálni ügyfeleit, felgyorsítva a kutatást és fejlesztést, és kihasználva a piacra juttatáshoz szükséges források jóval nagyobb készletét és egy hatalmas, globális infrastruktúrát. Már legelső megbeszélésünkkor nyilvánvaló volt, hogy az UltraSoC és a Siemens jövőképe azonos annak kapcsán, miként alakíthatják át teljesen működésüket a technológiai vállalatok, a dizájn megszületésétől a gyakorlati alkalmazásig. Nagy izgalommal tölt el, hogy csatlakozunk közösségükhöz.”

 

Az UltraSoC termékei széles körben használatosak az autóiparban, a nagy teljesítményű számítástechnikában, az adattárolásban és a félvezetők ágazatában. A vállalat nemrég a DARPA AISS (Biztonságos Szilícium Automatikus Bevezetése) program résztvevői közé lett választva, és tagja a Secure-CAV konzorciumnak, mely egy ambiciózus együttműködési  projekt a jövő összekapcsolt önvezető járművei (CAV-k) biztonságának fokozására. Az UltraSoC megvásárlása a tervek szerint a Siemens 2020-as 4. pénzügyi negyedévében fog lezárulni. Az ügylet részleteit nem tették közzé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36