Villamosmérnök-képzés 2020 szeptemberétől Kaposváron

forrás: Prím Online, 2020. július 3. 09:44

A Robert Bosch Kft., az Óbudai Egyetem és Kaposvár város együttműködésének köszönhetően a szeptemberben induló villamosmérnök képzés erősen kötődik a valós ipari szükségletekhez. Így az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök képzésén már a tanulmányok során számos lehetősége nyílik a diákoknak az elméleti ismeretek valós, konkrét projekteken történő alkalmazására. 

Az új kaposvári villamosmérnök BSc képzés a magyarországi duális felsőoktatás fontos bázisaként kíván hozzájárulni a gyakorlatorientált oktatás széles körű bevezetéséhez. Az Óbudai Egyetem, valamint a képzési program kialakítását ipari tapasztalatokkal támogató Robert Bosch Kft. is elkötelezett egy Ipar 4.0 laborhálózat létrehozása mellett. Ez a hálózat országos és közép-kelet-európai szinten is kivételes lehetőségeket biztosít a képzés területén. A két szervezet közötti együttműködési megállapodás rögzíti a közös K+F+I fejlesztési irányokat is a mesterséges intelligencia, robotika, precíziós gazdálkodás és önvezető járművek tématerületeken belül. A tervek szerint az oktatásban a Robert Bosch Kft. szakemberei közvetlenül is részt vesznek majd és neves akadémiai szakembereket is felkértek, hogy támogassák a programot.

 

 

A most induló műszaki képzés célja, hogy az ipar irányába orientált és az ipari foglalkoztatás követelményeit ismerő oktatók értékes szakmai tudást adjanak át a hallgatóknak, megteremtve a színvonalas képzés alapját. A cél az, hogy a mérnökhallgatók a legkorszerűbb technikai-technológiai ismereteket sajátíthassák el a gyakorlatban, így munkába lépésük után azonnal meg tudják állni a helyüket, feladataikat az első naptól kezdve közel teljes értékűen tudják végezni. A tervek szerint a Kaposváron induló műszaki képzés 2030-ig fokozatosan bővül: legalább három szakirányon BSc és MSc képzés is része lesz majd az oktatásnak, megteremtve ezzel a multidiszciplináris mérnökképzés alapjait. Kaposvár a megfelelő oktatási infrastruktúra mellett lakhatási, szabadidős és sportolási lehetőségeket is kínál a hallgatóknak. Továbbá ipari partnerekkel kutatás-fejlesztési projekteket is indítanak, ezzel is erősítve a régió és az ország versenyképességét.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15