A Vodafone is csatlakozott a Global Citizen és az Európai Bizottság globális kezdeményezéséhez

forrás: Prím Online, 2020. június 26. 17:34

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság nagyszabású online koncertet szervez Global Goal: Unite for our Future címmel június 27-én, szombaton, melynek célja a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozása. A kezdeményezéshez olyan vállalatok csatlakozhattak – köztük a Vodafone Csoport –, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. Az esemény célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a diszkrimináció és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásának fontosságára, mely célnak a Vodafone is elkötelezett támogatója. 

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Európai Bizottság világszintű adományozói konferenciát szervez, melyhez a Vodafone is csatlakozott. A globális kezdeményezés célja – a koronavírus elleni küzdelem jegyében –, hogy pénzt gyűjtsenek olyan diagnosztikai és terápiás eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető és megállítható a világjárvány. A Global Goal: Unite for our Future elnevezésű koncertet június 27-én, szombaton 15 órától rendezik meg. A koncertet Magyarországon a magyar MTV (Music TV) műsorán követhetik a tévénézők.  A közvetítés magyar idő szerint június 28-án, éjfélkor, vasárnapról hétfőre virradóan kezdődik, az ismétlés pedig június 29-én, hétfőn reggel 8 órakor várható a zenecsatornán. Aki pedig élőben szeretné követni a teljes műsort, az megteheti a www.vodafone.com/globalcitizen weboldalon június 27-e délután 3 órától.

 

A kezdeményezéshez olyan nagyvállalatok csatlakozhattak, akik pénzügyi erőforrásaikkal hozzájárulnak a COVID-19 megszüntetéséhez a különböző tesztek, kezelések és oltások fejlesztésének támogatásával. A Vodafone Csoport április közepén jelentette be, hogy 2 millió eurós alapot hoznak létre a koronavírus elleni harc támogatására, a szombati rendezvényen pedig további kötelezettségvállalásaikat fogják ismertetni a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban.  

 

A globális adománygyűjtő koncerthez rengeteg neves művész csatlakozott, így többek között Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber és J Balvin is fel fognak lépni. Rajtuk kívül bekapcsolódik a rendezvénybe egy-egy megszólalás erejéig Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek, Billy Porter és Diane Kruger is. Az előbbiek mellett tudósok és a világ vezetői fognak megszólalni és ösztönözni a kormányokat, a vállalkozásokat, az alapítványokat és a magánembereket az adakozásra. Az est házigazdája Dwayne Johnson lesz.

 

A Global Citizen az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együtt április végén már szervezett egy globális online koncertet, amelynek támogatói között szintén ott volt a Vodafone Csoport. A rendezvényen 127,9 millió dollárnyi (41,5 milliárd forint) adományt gyűjtöttek a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók támogatására.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50