MiR-diadal: a dán cég ismét új mércét állított fel egy új robottal

forrás: Prím Online, 2020. március 11. 11:40

A MiR – a mobil robotokat gyártó nemzetközi piacvezető vállalat – 2017 óta minden évben új robotot vezet be a piacra, amely teljesen új lehetőségeket teremtett a belső logisztika automatizálásában. Az együttműködő mobil robotokat gyártó dán cég ismét új mércét állított fel a belső logisztika terén egy olyan robottal, amely gyorsabb, biztonságosabb és mozgékonyabb, mint az azonos kategóriába tartozó bármely más megoldás a világpiacon. Az innovatív MiR250 robot a legújabb technológiákkal rendelkezik, továbbá akadálymentesen és hatékonyan navigál olyan környezetben, ahol sok ember közlekedik. 

A Mobile Industrial Robots az Atlantai (USA) Modex logisztikai vásáron mutatja be az új MiR250 robotot. A MiR250 bemutatása lehetővé teszi, hogy az ipari, logisztikai és egészségügyi ágazat mostantól teljesen új eszközzel optimalizálhatja a logisztikát. Az új robot sebessége 7,2 km/óra. Kialakítása rövidebb és alacsonyabb, ezáltal szűk helyen is képes a közlekedésre, például 80 cm széles ajtókon is át tud haladni.

 

 

„Minél mozgékonyabbak a robotok, annál hasznosabbak. Számos ipari létesítményben nagyon korlátozott hely áll rendelkezésre. A mobil robotokkal kapcsolatos trend az, hogy azokat a már meglévő környezetekben használják. Azt látjuk, hogy óriási az igény az iparban olyan robotok iránt, amelyek a tárgyak alatt, szűk helyeken, kis felvonókon képesek a mozgásra és gyorsan kanyarodnak. Ezért megépítettük pontosan azt a robotot, amelyet a piac igényel” – nyilatkozta a MiR vezérigazgatója, Thomas Visti. 

 

 

A mostoha ipari körülményekre készült

A belső logisztika sok vállalatnál problémát jelent a feladatok gyakorisága és egyezősége, valamint a szakképzett munkaerő hiánya miatt. Az emberek és egyéb tárgyak körül mozgó  autonóm mobil robotok világszerte javítják a belső logisztikát a különféle ágazatokban. A MiR új MiR250 robotja pedig még áramvonalasabbá teszi a logisztikát.

 

„Optimalizáltuk a MiR robot üzemi idejét 24 órás időszakra vetítve, hiszen a MiR250 fele annyi idő alatt tölthető fel, mint a kisebb mobil robotok. Ez egy éjjel-nappal üzemelő robot esetében 24 órás időszakot tekintve plusz három órányi működést jelent. Ha pedig nem szeretne állásidőt, akkor az akkumulátor csupán két perc alatt cserélhető – mondja Thomas Visti. 

 

Az autonóm mobil robotokat úgy tervezték, hogy az emberekkel együttműködve külső biztonsági intézkedések nélkül működjenek. A biztonság ebből adódóan optimális, és integráltabb biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint bármely más mobil robot, így bátran állítható, hogy a MiR250 a legbiztonságosabb ilyen robot a piacon, teljesíti az összes alkalmazandó biztonsági szabványt.

  

A MiR erősebb alkatrészekre cserélte több szabványos alkatrészét a MiR250 esetében, így a robot élettartama hosszabb lett, és ipari környezetben való használatra tervezett.

 

 

„A logisztikai automatizálásban csak nagyon kevés kisebb robot fejlett eléggé  ahhoz, hogy megfeleljen az ipari környezetek robusztussággal kapcsolatos követelményeinek. E szegmensben is egyedülálló pozíciót tudhatunk magunkénak robotgyártóként, mivel felhasználók által vezérelt innovációval jelentős ismeretekre tettünk szert az ügyfelek, a piac és az igények tekintetében” – mondja Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója.

 

A MiR többi termékéhez hasonlóan a MiR250 is nagyon rugalmas, és különféle felső moduljaival gyorsan testreszabható, hogy megfeleljen az adott ügyfél igényeinek. A MiR most, első alkalommal standard modul emelőt is kínál MiR250 Shelf Carrier néven, amely a MiR250-re szerelhető. Így a robot polcokat gyűjt és szállít, és görgős szállítószalaggal, robotkarokkal, tárolóval és egyéb alkalmazással van ellátva a MiR külső szállítóinak kiterjedt hálózata révén.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36